UDMR nu este de acord cu reducerea la jumatate a duratei concediului maternal si va solicita, joi, in coalitie, intr-o reuniune programata inaintea sedintei de guvern, identificarea unor variante alternative, a declarat vicepresedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely.

Intrebat de MEDIAFAX daca UDMR sustine reducerea duratei concediului maternal, Laszlo Borbely a declarat ca Uniunea se pronunta impotriva acestui proiect si va propune in coalitie variante alternative.

Una dintre aceste variante este ca durata concediului maternal sa ramana la doi ani, dar cu o eventuala reducere a limitei maxime a indemnizatiei de la nivelul actual de 3.400 lei, si ca intoarcerea mai devreme la locul de munca sa reprezinte o optiune a mamei, nu o obligatie.

"Noi nu suntem de acord cu reducerea duratei, de la doi ani la un an, in ceea ce priveste concediul de maternitate. E de discutat, intr-adevar - pentru ca ne dam seama ca este si o problema financiara si suntem responsabili - acel cuantum care este acum stabilit la 3.400 lei. Sunt doua aspecte. In primul rand, trebuie sa discutam, eventual, o reducere a acestei limite maxime, de la 3.400 la un nivel in functie de posiblitati, la cat ar putea sa dea bugetul. In al doilea rand, sa dam posibilitatea, fara a impune insa acest lucru, ca o mama care vrea sa revina mai devreme din concediu si sa lucreze sa primeasca acei 500 de lei, dar sa fie decizia ei. Deci, noi, UDMR-ul, nu suntem de acord in momentul de fata cu reducerea de la doi ani la un an a concediului maternal", a spus Borbely.

BPN al PDL a decis, luni, sa sustina propunerea ministrului Muncii, Ioan Botis, ca mamele aflate in concediu de crestere a copilului sa primeasca timp de un an 85% din salariu, apoi acestea sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de inca 12 luni.

PDL creste copiii din Romania: Mamele trec la munca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.