BPN al PDL a decis, luni, sa sustina propunerea ministrului Muncii, Ioan Botis, ca mamele aflate in concediu de crestere a copilului sa primeasca timp de un an 85% din salariu, apoi acestea sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de inca 12 luni.

"Ministrul Muncii are sprijinul nostru pentru varianta propusa de dansul, aceasta varianta prevede pastrarea sumelor pentru care se da ajutorul pentru mame, timp de 12 luni, adica minim 600 de lei, nu mai mult de 3.400 de lei, in cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni", a declarat vicepresedintele PDL Cristian Boureanu, dupa sedinta BPN al PDL.

El a aratat ca dezbaterile din BPN au fost in legatura cu pastrarea acestui cuantum, dar si cu perioada in care se va acorda aceasta suma.


Boureanu a aratat ca femeile care au curajul sa-si asume raspunderea unei decizii de a naste un copil si au servicii bune trebuie sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind o suma de 500 de lei lunar, pentru cele care se intorc in campul muncii dupa primele 12 luni.

"Vom incuraja astfel femeile care se intorc la munca", a afirmat Boureanu, citat de MEDIAFAX.

Intrebat daca exista vreo optiune pentru mamele care doresc sa mai stea acasa cu copilul mai mult de un an, Boureanu a raspuns: "Nu exista aceasta optiune".

El a adaugat ca exista o optiune pentru cei care vor sa se intoarca si mai repede de un an, dupa patru-cinci luni. "Noi am fixat de la sapte luni", a daugat Boureanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.