"Este greu peste tot in lume, iar in aceste conditii Romania nu poate sa fie o oaza de prosperitate", a declarat premierul Emil Boc.

"Si in Marea Britanie e greu, fiindca 500.000 de functionari publici trebuie sa plece acasa. Greu este si in Germania, care a adoptat un program de reducere a cheltuielilor bugetare cu 80 de miliarde de euro in urmatorii ani. Greu este si in Ungaria, care a marit TVA la 25 la suta. Greu e si in Letonia, care a taiat salariile cu 25 la suta, salariile din sectorul privat s-au diminuat, s-a majorat TVA. Greu este in Grecia, in Irlanda, Portugalia, Spania, tari cu somaj in jur de 20 la suta, unele dintre ele. Este greu in lume peste tot si atunci Romania nu poate face exceptie si sa fie o oaza de prosperitate, atata vreme cat de 20 de ani nu am facut niste legi care sa se bazeze pe munca si sa incurajeze munca, ci am facut niste legi care mai mult au incurajat nemunca si am fost nevoiti sa le corectam", a declarat Emil Boc.

Premierul a dat exemplul Legii pensiilor speciale, despre care a spus ca a incurajat privilegiile in detrimentul altor romani si care nu a avut acoperire in realitate, potrivit MEDIAFAX.

  • "De ce un pensionar sa fie mai egal decat un alt pensionar?"
Boc a explicat de ce a trebuit ca Guvernul sa faca o lege prin care la baza obtinerii pensiei sa stea principiul contributivitatii.
"Din nefericire, aceasta a fost greseala in 2008, s-au vandut iluzii, s-au dublat salarii, pensii, ajutoare sociale, mintindu-se ca exista acoperire in productivitatea muncii pe care o prestam. Nu a fost asa si s-a vazut ca nu exista sustinere in economie si atunci a trebuit sa ajustam aceste cheltuieli la cat poate tara sa ofere in continuare", a declarat Boc.

Acesta a adaugat ca o alta masura care s-a impus a fi luata a fost reducerea numarului de bugetari.

"Toate aceste masuri au creat si au pus bazele unui teren serios de crestere economica in perioada urmatoare. Daca Romania nu face pasi inapoi pe aceasta linie a consolidarii reformelor pe care le-am inceput, daca nu face greseli, nu va avea probleme in 2011 si in anii urmatori. Am fost pe marginea prapastiei in 2008, am reusit sa stabilizam economia si sa o aducem pe o directie buna, dar daca nu cadem in patima populismului si sa dam cu piciorul la lucrurile care consolideaza economia in momentul de fata, atunci nu vom avea probleme in 2011", a precizat Boc.

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.