Senatorul PNL Puiu Hasotti sustine ca tara noastra se afla intr-o perioada de criza politica pentru ca Traian Basescu "a semanat vant si acum Romania culege furtuna.

"In opinia mea, astazi Romania se afla intr-o criza politica nu pentru ca Opozitia nu este de acord sa voteze legile aberante ale guvernului: pensiile, salariile, educatie, bugetul, ci pentru ca timp de sase ani de zile presedintele Traian Basescu a semanat vant si acum Romania culege furtuna", a declarat Hasotti, duminica, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

Senatorul liberal considera ca un alt motiv al acestei crize politice este dat de faptul ca seful statului si PDL au fost de acord ca din majoritatea parlamentara sa faca parte si un partid format din persoane provenite de la alte formatiuni politice.

"Al doilea motiv este ca presedintele Basescu si PDL au incurajat ca in aceasta majoritate parlamentara sa intre un partid compus din indivizi care nu au niciun fel de morala politica, un partid de transfugi politici, care au fost mituiti, care au fost cumparati cu interese, cu bani, cu functii. Din acest punct de vedere este imposibil sa functionezi ca o tara normala, cu un guvern sprijinit, intre altele, si de acesti indivizi", a mai spus Puiu Hasotti.

  • Problema minoritatilor din Parlament

El considera ca un alt motiv al crizei politice este reprezentat de faptul ca minoritatile nationale au o reprezentare prea mare in Parlament, iar deputatii din grupul minoritatilor nationale au primit voturi mai putine chiar decat cele necesare pentru alegerea unui consilier judetean.

"Daca adaugam faptul ca la motiunea de cenzura Guvernul a scapat pentru ca grupul minoritatilor nationale, compus din 18 deputati, a votat impotriva motiunii de cenzura, avem aproape o imagine completa. Trebuie sa gandim o alta lege electorala in care minoritatile sa fie reprezentate, dar soarta Romaniei sa nu depinda de niste parlamentari, unii dintre ei care au obtinut voturi mai putine decat un consilier judetean. In opinia mea, alegerea lor este si oarecum neconstitutionala pentru ca pentru un parlamentar al unei minoritati nationale circumscriptia este intreaga Romanie ceea ce nu este in regula. Sunt in favoarea reprezentarii minoritatilor nationale in Parlamentul Romaniei, dar trebuie sa existe un numar cat de cat de voturi, sa spunem 50 la suta sau 40 la suta din mandatul unui deputat, nu zece la suta, nu cu 2.400 - 2.500 de voturi se poate intra in Parlamentul Romaniei", a mai spus Hasotti.

Citeste si:
Se termina banii la Senat. Tariceanu: Suntem intr-o situatie de...
Se termina banii la Senat....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.