"Decizia Curtii Constitutionale privind Legea de reducere a salariilor este de constitutionalitate. O decizie judecatoreasca a unei instante nu poate opri aplicarea legii, iar aceasta decizie va fi atacata la instantele superioara, nefiind definitiva", a spus Boc.

Decizia Tribunalului Valcea conform careia reducerea salariilor cu 25% este ilegala va fi atacata la instantele superioare, dar nu poate opri aplicarea legii in conditiile in care Curtea Constitutionala a decis deja ca actul normativ este constitutional, potrivit premierului Emil Boc.

"Decizia Curtii Constitutionale privind Legea de reducere a salariilor este de constitutionalitate. O decizie judecatoreasca a unei instante nu poate opri aplicarea legii, iar aceasta decizie va fi atacata la instantele superioara, nefiind definitiva", a spus Boc, conform MEDIAFAX.

Solicitat de jurnalisti sa comenteze motivarea Tribunalului, potrivit caruia diminuarea salariala reprezinta o incalcare a dreptului de proprietate conform Conventiei Drepturilor Omului, premierul a raspuns : "Dar cand patronii dumneavoastra au fost obligati sa va taie salariile au incalcat drepturile omului ?".

Magistratii Tribunalului Valcea au decis ca reducerea salariilor cu 25 la suta in cazul a sase functionari de la Primaria Voineasa si a doi judecatori care au contestat in instanta decizia de diminuare a salariilor este ilegala , astfel ca cele opt persoane ar urma sa isi primeasca banii inapoi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.