Decizia Curtii Constitutionale permite Guvernului sa continue procedura angajarii raspunderii pentru proiectul legii educatiei, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

El a aratat ca procedura angajarii raspunderii este in derulare si nu poate fi oprita, iar opozitia are la dispozitie varianta motiunii de cenzura.

  • Ce a decis CCR

Curtea Constitutionala arata, in decizia privind Legea educatiei, ca, daca la prima vedere, posibilitatea angajarii raspunderii nu este supusa niciunei conditii, oportunitatea si continutul initiativei ramanand teoretic la aprecierea exclusiva a Guvernului, acest lucru nu poate fi absolut.
Curtea constata ca angajarea raspunderii Guvernului asupra proiectului Legii educatiei nationale, aflat in dezbatere parlamentara, respectiv la Senat, in calitate de Camera decizionala, nu isi gaseste nicio motivare si apreciaza ca nu exista nicio dovada a vreunui blocaj sau a unei inactivitati parlamentare cu referire la proiectul de lege in discutie. [CCR si-a motivat decizia: De ce Legea Educatiei e neconstitutionala?]

In acelasi timp, insa, cu privire la solicitarea autorului sesizarii, in sensul ca instanta de contencios constitutional sa oblige Guvernul sa renunte la procedura angajarii raspunderii, Curtea constata ca aceasta cerere excedeaza competentei sale, solutia apartinand in exclusivitate autoritatilor publice aflate in conflict, transmite MEDIAFAX.

  • Geoana cere retragerea legii

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, dupa publicarea motivarii deciziei CC pe Legea educatiei, ca ii va cere premierului, in scris, retragerea angajarii, mentionand ca daca acesta nu va accepta, va cere convocarea Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului pentru luare unei decizii.

De asemenea, Geoana a precizat ca Birourile Permanente vor decide si in legatura cu motiunea de cenzura, ramasa, dupa decizia CC, fara obiect.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.