Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, dupa despartirea de presedintele sirian, Bashar Al-Assad, la iesirea de la restaurantul "Hanu' berarilor", ca tratatul de extradare intre Romania si Siria a fost semnat "aseara, intre concert si dineu".

Intrebat, la iesirea din restaurant, alaturi de sotia sa si de presedintele sirian si sotia acestuia, daca la masa au discutat si despre tratatul de extradare, seful statului roman a raspuns: "Ce sa discutam? A fost semnat".

Dupa despartirea de Bashar Al-Assad, la insistentele jurnalistilor, Traian Basescu a spus: "Tratatul de extradare a fost semnat aseara (miercuri seara - n.r.)". El s-a adresat apoi membrilor staff-ului sau: "N-ati dat comunicat inca?".

"A fost semnat aseara, inainte de dineu, intre concert si dineu", a mai precizat presedintele roman.

Presedintii Romaniei si Siriei, Traian Basescu si Bashar Al-Assad, impreuna cu sotiile lor, Maria Basescu si, respectiv, Asma Al-Assad, s-au aflat, joi la pranz, la restaurantul "Hanu' Berarilor", transmite MEDIAFAX.

Miercuri, in jurul orei 12.00, la Cotroceni a fost semnat si tratatul privind transferul de persoane cu condamnari privative de libertate. Acest document a fost semnat de catre ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu, si ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem.

Initial, si tratatul de extradare era programat sa fie semnat tot atunci, insa documentul nu a mai fost semnat si nicio institutie nu a dorit sa precizeze care au fost motivele.

  • Miza tratatului: Omar Hayssam

Omul de afaceri Omar Hayssam a fugit din Romania in urma cu 3 ani, fapt ce a declansat un imens scandal, care a culminat cu demisiile sefilor serviciilor secrete SRI si SIE, precum si cu demisia procurorului general. Cum a reus,it sa fuga sirianul acuzat de terorism, ramane si acum, oficial, o necunoscuta. Locul in care se ascunde Omar de 3 ani, Siria, a devenit cunoscut din surse natonale, neconfirmate de Interpol.

Citeste si:
Basescu: M-am intalnit cu sotia lui Omar Hayssam, mi-a spus ca e...
Basescu: M-am intalnit cu...

Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in dosarul jurnalistilor romani rapiti la Bagdad, va fi adus in tara noastra in baza unui tratat de transfer de persoane cu condamnari privative de libertate, semnat la Palatul Cotroceni de ministrii de Justitie din Romania si Siria, in prezenta presedintilor celor doua tari, Traian Basescu si Bashar Al-Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.