Fostul candidat la Presedintie Constantin Ninel Potarca a fost pus in libertate, in noapea de miercuri spre joi, dupa ce o instanta a respins cererea procurorilor de a emite mandat de arestare preventiva pe numele lui, pentru evaziune fiscala, insa are interdictie de a parasi municipiul Targu Jiu.

Zeci de sustinatori si prieteni l-au asteptat pe Potarca la iesirea din arestul IPJ Gorj, acesta precizand ca ii va da in judecata, la randul sau, pe anchetatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ei au ridicat problema ca ma sustrag de la cercetari, dar in acest dosar al doilea cercetarile au inceput azi (n.r. miercuri). Unde sa ma sustrag ca eu eram in arestul Politiei?! O tampenie! Cum poti sa sustii tu, procuror, o asa tampenie? Cum sa mai fac eu o infractiune in perioada asta? Au vrut doar sa mai ma tina 24 de ore la beci", a declarat Potarca la iesirea din sediul IPJ Gorj.

Acesta a criticat insa si deciziile judecatorilor, prin care i-a fost limitata deplasarea prin tara, el avand interdictie de a pleca din Targu Jiu, desi sustine ca are afaceri inclusiv la Bucuresti. Potarca spune ca, de asemenea, nu are voie sa se intalneasca pe parcursul anchetei cu nepotul sau, care a fost, de asemenea, eliberat, cei doi locuind insa in aceeasi curte din cartierul Meteor.

"Sa nu ma intalnesc cu nepotul meu este o problema pentru ca amandoi stam in aceeasi curte. Te doare mintea de asa ceva! Tatal lui e cardiac, se poate intampla orice, sa aiba nevoie de ajutor si eu sa nu ma intalnesc cu el. Nu am voie sa ma intalnesc nici cu contabila, desi ea are de depus acte contabile", a precizat Potarca, in dosarele deschise pe numele sau fiind implicate alte doua persoane, printre care si contabila firmelor sale.

Constantin Ninel Potarca i-a acuzat pe politisti ca sunt "pesedisti", el fiind convins ca retinerea sa succesiva timp de doua zile este si o consecinta a candidaturii sale de anul trecut.

"M-au intrebat de ce am candidat si le-am spus ca am candidat ca independent, fara sa primesc vreun ban. Cred ca sunt pesedisti. Eu am dat voturile lui Traian Basescu si cred ca e o razbunare din partea lor. Am si martori in acest sens. Am vazut ca pun atata accent pe problema asta. …Ei cred ca cei care l-au ajutat pe Traian Basescu sa ajunga la rezultate pentru a fi presedintele Romaniei normal ca incearca sa ne dea o lectie. Pe mine doar m-au denigrat in fata oamenilor de afaceri si pierd foarte mult", a declarat Potarca.

Citeste si:
Shakira este acuzată de evaziune fiscală. Cântăreața ar putea...
Shakira este acuzată de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.