Fostul candidat la Presedintie din partea etniei romilor, Constantin Ninel Potarca, a fost retinut pentru 24 de ore, in urma unor descinderi in cartierul Meteor din Targu Jiu. Acesta este acuzat de evaziune fiscala.

Potarca a fost retinut alaturi de un nepot de-al sau, care este acuzat de complicitate la comiterea infractiunii de evaziune fiscala. Cei doi au fost retinuti in urma unor descinderi in cartierul Meteor din Targu Jiu, unde Potarca locuieste intr-un palat. Descinderile oamenilor legii vizeaza alte cateva zeci de persoane implicate in diferite afaceri, conform unor surse judiciare, relateaza MEDIAFAX.

Potarca si nepotul sau au fost audiati la sediul Politiei Gorj, luni seara, iar dupa cateva ore audierile s-au mutat la sediul Parchetului Tribunalului Gorj. Dupa miezul noptii, fostul candidat la Presedintie a fost retinut pentru 24 de ore.

Prejudiciul estimat in acest caz este de aproximativ 500.000 de lei"
, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Gorj, inspector principal Daniel Tica.

"Nu e nicio vina, ce vina sa fie? Sunt niste abuzuri ale Finantelor Publice, care isi doresc de mult treaba asta. Isi fac si ei socotelile, dar treaba asta tine pana maine, ca nu are nicio baza"
, a declarat la randul Potarca, sustinand ca la mijloc este si o "razbunare".

Constantin Ninel Potarca este presedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi si fost candidat la Presedintia Romaniei in toamna anului trecut. Acesta si-a lansat candidatura pe 15 octombrie 2009 intr-o caleasca, plecarea facandu-se de la palatul sau din cartierul Meteor. Caleasca a ajuns la Coloana Infinitului, unde a fost proclamat drept "Obama de Meteor". Candidatul a mers intr-un final a Bucuresti pentru a-si depune actele la Biroul Electoral Central.

Potarca a administrat de-a lungul anilor mai multe firme, care s-au ocupat in special de colectarea de fier vechi. Cu o saptamana inainte de a intra in cursa prezidentiala, 8 octombrie 2009, Potarca a fost audiat la Biroul Teritorial Targu Jiu al DNA, fiind instiintat ca este pus sub invinuire pentru evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

Citeste si:
Shakira este acuzată de evaziune fiscală. Cântăreața ar putea...
Shakira este acuzată de...

Anterior, Potarca a avut pe rolul instantelor mai multe procese cu Directia Finantelor Publice Gorj, fiind acuzat ca prin firmele sale a prejudiciat bugetul de stat cu zeci de milioane de lei. La momentul audierilor la DNA, Potarca spunea ca deja castigase in instante procesele cu statul roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.