Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca cele doua legi retrimise marti Parlamentului veneau "in contradictie sau in sens invers cu masurile luate de Guvern", precizand ca va continua sa aiba aceasta politica, deoarece Romania trebuie sa isi restabileasca echilibrele macroeconomice.

"Legile pe care le-am intors ieri (marti - n.r.) la Parlament, a caror promulgare am refuzat-o, erau legi care veneau in contradictie sau in sens invers cu masurile luate de Guvern, de aceea le-am trimis inapoi. Si voi continua sa am aceasta politica, pentru ca asta trebuie sa facem acum, sa ne restabilim echilibrele macroeconomice", a declarat Traian Basescu, la Ljubljana, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor sloveni.

El a adaugat ca, in momentul de fata, Romania a trecut de perioada dificila.

"Intram intr-o perioada de consolidare a stabilitatii macroeconomice si perspectiva anului 2011, asa cum este apreciata si de organisemele internationale, va consemna reluarea cresterii economice pentru Romania", a mai spus seful statului.

Presedintele Basescu a retrimis Parlamentului, marti, legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca prima masura ar conduce la scaderea semnificativa a incasarilor bugetare, iar cea de a doua nu este oportuna si nici recomandata si a cerut respingerea acestora. [Basescu a retrimis in Parlament "votul gresit"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.