Presedintele Basescu a retrimis Parlamentului legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca prima masura ar conduce la scaderea semnificativa a incasarilor bugetare, iar cea de a doua nu este oportuna si nici recomandata.

Potrivit presedintelui, Legea transmisa spre promulgare prevede nivelul de aplicare a unei cote reduse a T.V.A. de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de paine, carne proaspata, lapte de consum, ulei vegetal, zahar si produse expandate din cereale.

"Consideram ca, in contextul economic actual, aplicarea unei cote reduse a T.V.A. pentru produsele mentionate in lege ar conduce la scaderea semnificativa a incasarilor bugetare si, implicit, la majorarea deficitului bugetar si la imposibilitatea mentinerii acestuia in tintele asumate, de 6.8% pentru anul 2010, respectiv de 4.4% pentru anul 2011", se arata in cerere, relateaza MEDIAFAX.

Presedintele este de parere ca o noua modificare a valorii T.V.A. "va duce la lipsa de predictibilitate fiscala si legislativa, cresterea costului administrarii sistemelor operatorilor economici, ceea ce conduce mai departe, in mod direct, la scaderea increderii investitorilor si la scaderea rating-ului de tara, alaturi de pierderea credibilitatii in fata organismelor internationale in fata carora ne-am asumat angajamente economice".

Potrivit acestuia, nici Guvernul si nici Ministerul Finantelor Publice, autoritatile care trebuie sa asigure continuarea reformelor economice, diminuarea efectelor crizei economice si mentinerea deficitului bugetar in limitele asumate, nu sustin promulgarea legii
.'

De asemenea, seful statului i-a trimis presedintelui Senatului cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003, privind Codul Fiscal.

Basescu face "curatenie": TVA de 5% - imposibil!

Legea transmisa spre promulgare modifica si stabilirea plafonului neimpozabil asupra venitului din pensii la 2.000 lei, fata de 1.000 de lei cat este in prezent.

"In contextul economic actual, majorarea plafonului neimpozabil asupra venitului din pensii nu este oportuna si nici recomandata, ducand la scaderi si dezechilibre la nivelul veniturilor bugetare si generand majorarea deficitului bugetar", se mai arata in cerere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.