"Europa este inca in criza, povestea din presa ca economia si-a revenit nu este realitate", a declarat presedintele Traian Basescu, in cadrul intalnirii de la Cotroceni, cu delegatia FMI.
Presedintele Traian Basescu a primit, sambata, la Cotroceni, delegatia FMI condusa de Jeffrey Franks, declarand, la inceputul intrevederii, ca sefii de stat si de guvern din UE, cu care s-a intalnit la Consiliul European, stiu ca Europa este inca in criza, relateaza MEDIAFAX.

"Tocmai am incheiat intalnirea cu sefii de stat si de guvern din UE (vineri, la Bruxelles, la lucrarile Consiliului European, n.r.). Ei probabil stiu mai bine decat altii ca Europa este inca in criza. Povestea care apare in ziare si la televiziune despre revenirea economiei inca nu este realitate
", a spus Basescu, la inceputul intalnirii, mentionand ca riscul ca economiile sa reintre in criza este inca "aproape de noi toti".

De cealalta parte, insa, seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a declarat ca, intr-adevar au existat "cateva provocari" in Romania, in ultimele luni, dar s-au facut cativa pasi importanti. [Bugetul pe 2011, pe masa negocierilor FMI- Romania]

"Este o placere sa va vizitam. Am avut cateva provocari, in Romania, in ultimele luni. S-au facut cativa pasi importanti. Este un tribut fata de angajarea tarii in acest program. Am cooperat foarte bine cu Banca Nationala, cu ministrul de Finante. Toti au fost foarte cooperanti la aceste negocieri", a spus Franks, potrivit Realitatea.

Presedintele Basescu a participat, joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.


Delegatia FMI isi incheie misiunea in Romania luni, pe 1 noiembrie. Marti, seful statului va chema partidele politice la consultari pe marginea acordului cu Fondul.

Citeste si: [FMI nu se hotaraste: Iesim sau nu din recesiune?]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.