Presedintele Senatului, Mircea Geoana, sustine ca "in laboratoarele de la Cotroceni" se pregateste scenariul inlocuirii lui Emil Boc, care "va mai incasa doua-trei luni de masuri dure si nepopulare", iar dupa aceea va fi schimbat si din functia de premier si din cea de presedinte al PDL.

Fostul lider al PSD Mircea Geoana a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Craiova, ca masurile anticriza adoptate de Cabinetul Boc au fost decise ca urmare a unei "lipse de competenta" in politica economica a Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred ca este vorba de o lipsa de competenta in guvernanta economica, de sus pana jos. Cred ca este o lipsa de viziune si coerenta in redresarea economica a Romaniei. Nu cred ca cineva este asa de sinucigas, incat sa aplice masuri care, in mod evident, incearca sa scoata PDL din zona centrala a politicii romanesti. Ei sunt constienti ca se afla in fata unui risc semnificativ sa redevina un partid minor pe scena politica romaneasca. Nu cred ca cineva cu voiosie merge spre o asemenea solutie”, a declarat Mircea Geoana.

Potrivit sursei citate, in "laboratoarele de la Cotroceni" se pregateste deja schimbarea "actorilor” din Guvern.

"Daca prima data nu-ti reuseste si nici a doua oara, si nici a treia, atunci ai doua solutii: fie schimbi actorii sau, si mai bine, schimbi si actorii si directia de politica economica. Din punct de vedere al schimbarii actorilor, eu cred ca acest lucru se afla in pregatire in laboratoarele de la Cotroceni”, a mai spus senatorul PSD.

Geoana apreciaza ca Emil Boc va fi inlocuit la sefia PDL de catre fostul ministru al Administratiei si Internelor Vasile Blaga, care si-a anuntat candidatura la presedintia formatiunii.

Este destul de clar scenariul care se pregateste, in conditiile in care domnul Emil Boc, presedintele PDL si premierul Romaniei, nici nu a enuntat vreo intentie de a candida la sefia partidului, iar numele cel mai robust si sonor care apare pe firmamet este domnul Blaga. Pentru mine mi se pare destul de clar ca se pregateste o predare de stafeta la varful PDL. Este un prim pas catre o schimbare de stafeta la nivelul Guvernului”, a mai spus presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Parlamentarul social-democrat a apreciat ca Emil Boc va mai fi tinut in functie timp de "trei-patru luni", dupa care va fi schimbat.

"Cine va fi viitorul premier, din punct de vedere al actualei puteri, nu stiu, dar nici nu ma intereseaza prea tare. Dar din punct de vedere al planului de la Cotroceni mi se pare destul de clar, iar domnul Boc trebuie sa mai incaseze inca doua-trei luni de masuri dure, nepopulare, dupa care va fi schimbat si de la conducerea Guvernului, si de la conducerea partidului”, a conchis Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.