Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri dimineata, ca a invatat "o lectie usturatoare" la motiunea de cenzura respinsa de Parlament pe 27 octombrie si nu va negocia, in cazul demersului anuntat dupa angajarea raspunderii Guvernului, cu niciun parlamentar al puterii.

Intrebat daca va mai negocia cu parlamentari ai puterii si la motiunea de cenzura pe care PNL si PSD au anuntat-o dupa angajarea raspunderii Guvernului, Ponta a raspuns: "Nu, m-am invatat minte. Au fost lucruri bune pe 27, in primul rand colaborarea cu sindicatele, iar in al doilea rand capacitatea de a fi umar la umar noi si liberalii in aceasta batalie. Au fost lucruri bune. Daca a fost un lucru rau si o lectie usturatoare pe care am invatat-o este ca nu poti sa indrepti un lucru rau tot printr-un rau. Nu mai negociem cu nimeni, ne batem cu fortele noastre, avand de partea noastra pe oameni si nu neaparat pe niste parlamentari care spun una si fac alta".

Intrebat ce sanse are motiunea, din moment ce nu va mai negocia ca la precedenta, cu parlamentarii PDL, Ponta a raspuns: "Exista o singura sansa, aceea de a arata foarte clar intregii Romanii si in special oamenilor din Ardeal ca noi nu suntem de acord cu ticalosia lui Boc. Este o ticalosie, este o rusine pentru Cluj si pentru Ardeal ca Boc face asemenea intelegeri pe spinarea romanilor si pe spinarea ardelenilor".

Presedintele PSD a spus ca la motiunea ce urmeaza a fi depusa in urma angajarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei nu va mai face calcule politice, transmite MEDIAFAX.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat, joi, ca PNL si PSD vor depune impreuna noua motiune de cenzura, ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.

Miercuri, motiunea de cenzura a opozitiei, intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", a intrunit doar 219 voturi "pentru", fata de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat. [Motiunea a picat: Guvernul Boc ramane in picioare]

Conform Constitutiei, daca o motiune de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

PNL pregateste o noua motiune de cenzura


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.