La nivelul grupului parlamentar al PNL s-a demarat deja procedura initierii unei motiuni de cenzura si strangerii de semnaturi pentru depunerea acesteia, a anuntat, joi, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, viceliderul deputatilor liberali Eugen Nicolaescu.
El a adaugat ca este convins de faptul ca puterea "va incalca in cursul zilei de joi legea" si Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea Educatiei Nationale, in absenta parlamentarilor opozitiei, transmite AGERPRES.

"Am luat decizia sa initiem motiune de cenzura si sa o depunem pana sambata. Speram ca si PSD sa imbratiseze demersul nostru. Este neconstitutional si nelegal ca Parlamentul sa-si asume raspunderea", a declarat Nicolaescu care a spus ca Legea educatiei pe care Guvernul isi asuma raspunderea incalca mai multe drepturi garantate de Constitutie, printre care dreptul de proprietate, scrie Realitatea.

  • PSD se alatura demersului

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat, joi, ca PNL si PSD vor depune impreuna noua motiune de cenzura, ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.

Dusa a precizat ca textul va fi comun si ca va fi finalizat vineri, aratand ca nu va fi greu sa stranga semnaturile necesare pentru depunerea acestei motiuni.

"Nu ne-ar fi foarte greu sa elaboram textul care sa corespunda si care sa scoata in evidenta neajunsurile acestei legi, ce efecte va avea pe termen lung mai ales in Ardeal. Un lider eficient se ingrijeste sa stranga semnaturile necesare. Vom avea toate semnaturile necesare", a precizat Mircea Dusa, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca motiunea are sanse deoarece crede ca, spre deosebire de motiunea precedenta, reprezentantii puterii nu vor aplica aceeasi tactica, "de a rapi dreptul unui parlamentar de a vota".

Motiunea a picat: Guvernul Boc ramane in picioare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.