Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca opozitiei ii mai lipsesc doar patru voturi pentru ca motiunea de cenzura care va fi votata miercuri sa fie adoptata in Parlament.

Ponta a spus ca a discutat cu mai multi parlamentari independenti si ai PDL, de la care are "promisiuni ferme" ca vor vota motiunea de cenzura.

"In acest moment ne lipsesc patru voturi pentru a trece motiunea de cenzura. Fac apel la toti parlamentarii puterii sa refuze statutul de oi inchise si pazite in banci de catre doamna Udrea, de catre domnul Oprea, de catre domnul Borbely, cei care au in mana si banii si puterea de a-ti tine inchisi in banci, si de a se comporta ca niste oameni care mai au un pic de personalitate si de responsabilitate fata de aceasta tara", a afirmat el, transmite MEDIAFAX.

Ponta a declarat ca spera ca "presiunea publica, a familiilor, a obrazului si a demnitatii" sa aduca, miercuri, la votarea motiunii, si cele patru voturi despre care sustine ca ar mai lipsi pentru adoptarea motiunii.

"Avem promisiuni ferme, in special de la independenti si de la parlamentari din PDL ca vor vota motiunea si nu vor respecta ordinul «Oaia». Ca acesta este ordinul, sa se comporte ca oile, li se da manare si trebuie sa stea linistiti si cuminti, iar cainii de paza sunt cei care au mai fost si la celelalte voturi, doamna Udrea la PDL, domnul Oprea la tradatori si domnul Borbely la UDMR. Nu toata lumea accepta acest statut de oaie bine hranita", a afirmat el.

O noua coalitie de guvernare

Ponta a spus ca va discuta cu reprezentantii UDMR in ceea ce priveste sustinerea motiunii de cenzura.

El s-a intalnit, luni dupa-amiaza, si cu deputatii apartinand minoritatilor nationale, care au anuntat, dupa discutia cu liderii PSD, ca nu vor vota motiunea de cenzura.

Ponta a afirmat ca, daca motiunea de cenzura va fi adoptata de Parlament, miercuri seara, PSD, PNL, UDMR si minoritatile se pot intalni pentru reconstituirea majoritatii care a functionat toamna trecuta in jurul propunerii lui Klaus Iohannis ca prim-ministru.

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.