Consilierii deputatilor sunt principalii vinovati pentru votul din Parlament. Potrivit reprezentantilor Guvernului, acestia sunt de vina pentru ca i-au avertizat pe sefii lor cum trebuie sa voteze.

Din discutiile purtate miercuri de membrii cabinetului Boc a rezultat ca vinovati pentru votul deputatilor sunt consilierii, care ar fi trebuit sa-i informeze pe parlamentari, cu privire la avizul negativ al Executivului.

Astfel, Emil Boc i-a reprosat Ministrului Muncii ca nu a fost informat in momentul in care a votat legile.

"Trebuia sa stii, ce s-a intamplat ? De ce nu ai fost informat, asta inseamna ca ai tai consilieri nu isi fac treaba", i-a spus Boc lui Botis, au relatat sursele participante la sedinta de miercuri a Guvernului, transmite MEDIAFAX.

Ministrul Muncii a replicat intreband de ce este el criticat si explicand ca nu era proiectul lui, ci legat de mai mult de Finante.

Boc i-a amintit insa ca a fost votata si legea care prevede neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei si ca trebuia sa fie "la curent" cu acest act normativ.

Cum "a taiat Guvernul TVA-ul" din greseala

Ulterior, seful Guvernului a incercat sa aplaneze reprosurile la adresa ministrului, spunandu-i ca nu are de ce sa fie suparat.

"Suntem suparati noi pe noi insine, nu pe cineva anume", i-a spus Boc lui Botis, potrivit surselor citate.

Principalii vinovati identificati de Guvern pentru situatia creata la Camera Deputatilor au fost consilierii parlamentarilor si cei ai ministrilor prezenti la vot, pe considerentul ca acestia nu i-au informat asupra avizului negativ al Executivului, precum si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.

TVA de 5% pentru alimentele de baza

"Din discutiile Guvernului a rezultat ca in dimineata respectiva consilierii trebuia sa informeze parlamentarii si ministrii punctual pe fiecare lege despre modul in care sa fie exercitat votul, deoarece acestia nu puteau sa stie la cele 70 de legi cum trebuie votat la fiecare act normativ. De asemenea, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul trebuia sa se duca la liderii de grup parlamentar si sa-i informeze tot punctual despre cum sa fie votata fiecare lege in parte tinand cont de avizul Guvernului", au relatat anterior pentru MEDIAFAX surse participante la sedinta.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Acum, toti ochii de la Palatul Victoria sunt indreptati acum spre Palatul Cotroceni. Guvernantii asteapta sa vada ce va face presedintele Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.