Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si-a lansat, miercuri, la Ateneu, Fundatia Crestin-Democrata, declarand ca spera ca organismul sa recepteze tot entuziasmul civic manifestat la inceputul anilor '90 si sa contribuie la proiectarea in viata publica a unor figuri noi.

Baconschi a spus ca dupa ce a parcurs o cariera diplomatica destul de bogata a decis sa se implice in politica din Romania prin infiintarea, in aceasta vara, a Fundatiei Crestin-Democrate, pe care o lanseaza acum in mod oficial, scrie MEDIAFAX.

El a aratat ca, pe langa constituirea Fundatiei, a intrat acum cateva saptamani in PDL, aratand ca in acest partid si-a descoperit "cel mai numeros grup de prieteni de idei".

"Apartenenta PDL la familia Partidului Popular European si implicarea acestui partid in reformarea statului si economica ma fac sa sper ca acest partid are un potential de crestere remarcabil si ca el va accepta in sanul sau principiile si politicile crestin-democrate", a afirmat Baconschi.

El a spus ca numai prin aceasta actiune "noua si clara" se poate respecta contractul politic cu intreaga societate.

"Imi propun sa contribui la recastigarea increderii clasei de mijloc reprezentata prin intreprinzatorii mici si mijlocii si a unui numar mare de intelectuali care se simt astazi dezamagiti de actuala stare a vietii politicie si publice, a medicilor tentati sa paraseasca Romania si a profesorilor si formatorilor de opinie care inteleg cultura si valoarea decentei", a adaugat ministrul de Externe.

El a multumit colegilor din PDL pentru increderea pe care i-au acordat-o la debutul sau in politica.

La lansarea Fundatiei crestin-democrate au participat ministrii Elena Udrea, Gheorghe Ariton, parlamentari Radu F. Alexandru, Mircea Toader, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, liderii PDL Valeriu Stoica, Adriean Videanu si Vasile Blaga, fostii taranisti Radu Sarbu, Remus Opris si Constantin Dudu Ionescu.

Citeste si:
Un fost ministru de externe cere interzicerea reclamelor Pepsi
Un fost ministru de externe...

La eveniment a fost asteptat si presedintele Basescu, dar acesta nu a fost prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.