Vicepresedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca va sustine asumarea raspunderii Guvernului pe Legea pensiilor, daca aceasta nu va trece de Curtea Constitutionala, intrucat aprobarea acesteia constituie un angajament in relatia cu FMI.

Borbely a spus ca UDMR solicita ca Legea educatiei si Legea salarizarii unice sa fie adoptate, la pachet, prin asumarea raspunderii Guvernului si eventual si Legea pensiilor sa fie adoptata prin asumarea raspunderii, daca aceasta nu va trece de Curtea Constitutionala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Borbely a spus ca, in ceea ce priveste suspiciunea de fraudare a votului la Legea pensiilor, isi mentine opinia ca votul trebuia reluat, desi au mai existat astfel de suspiciuni si in legislaturile anterioare.

"Am scos stenogramele din 2006-2007, au fost cel putin trei cazuri la fel, cu suspiciune ca nu au fost destule voturi. A ramas asa, deci nu au mers mai departe colegii. Dar asta nu absolva, eu am spus foarte clar - daca exista o suspiciune la o lege asa de importanta, trebuia reluat votul", a aratat Borbely.

Intebat cum crede ca va evolua situatia daca Legea pensiilor va cadea la Curtea Constitutionala, Borbely a spus ca o varianta ar fi ca aceasta sa fie adoptata tot prin asumarea raspunderii de catre Guvern, fiind vorba despre o urgenta si dat fiind ca figureaza intre angajamentele Romaniei in relatia cu FMI.

"Legea pensiilor sau lipsa legii pensiilor nu este masura restrictiva, daca o sa cada va trebui sa vedem ce facem, pentru ca oricum legea pensiilor este (un fapt) acceptat de toata lumea ca trebuie sa fie, intr-o forma sau alta, votata. E corelata cu un deficit, va trebui sa analizam ce facem in continuare, ar fi o varianta, dupa parerea mea, s-o bagam tot la asumarea raspunderii. Pai daca este o urgenta. Deci Legea unica a salarizarii si Legea pensiilor au reprezentat un angajament al Romaniei cu FMI. Nici noi poate nu suntem de acord cu toate prevederile Legii pensiilor, dar asa este in politica: faci un compromis, ajungi la o varianta cat de cat acceptabila si dupa aceea o sustii. Deci vom vedea ce va fi, dupa ce decide CCR", a aratat Borbely. [CCR amana decizia pe Legea Pensiilor]

Acesta a precizat ca speculatiile ca prin ideea asumarii raspunderii UDMR vizeaza caderea Guvernului sunt "ilogice".

Citeste si:
Legea pensiilor a fost modificată. Categoriile de români care pot...
Legea pensiilor a fost...

"Daca prin asumarea raspunderii, probabil se va introduce o motiune de cenzura si ar cadea Guvernul, cade si legea. Deci nu are nicio logica ceea ce au speculat unii; chiar dimpotriva. Deci daca este o asumare a raspunderii - pe Legea unica a salarizarii si pe Legea educatiei, este interesul nostru ca sa avem aceste legi, este o garantie suplimentara, ca nu avem de ce sa votam pentru caderea Guvernului", a afirmat Borbely.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.