Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu a trimis o scrisoare conducerii Senatului in care il acuza pe directorul SPP, Lucian Pahontu, ca a dispus sa fie monitorizat, sustinand ca pana la actiuni agresive nu este decat o granita fina.

"Supun atentiei Biroului Permanent al Senatului o potentiala incalcare a echilibrului institutional din statul roman, concretizata prin monitorizarea clandestina exercitata de catre angajatii serviciilor secrete asupra unor membri ai Parlamentului. Am fost informat de catre un lucrator al SPP, a carui identitate nu o pot dezvalui din ratiuni ce tin de siguranta sa si a familiei sale, ca ar exista o dispozitie a directorului SPP privind monitorizarea actiunilor mele interne si externe", se arata in scrisoarea semnata de Dan Voiculescu.

El a adaugat ca agenda sa zilnica nu este confidentiala, putand fi cunoscuta de orice persoana, inclusiv de catre directorul SPP, transmite MEDIAFAX.

"Insa, din momentul in care se initiaza o monitorizare sistematica asupra unui cetatean care, intamplator, este si parlamentar si membru al opozitiei, se creeaza premisele unui abuz institutional grav", se mai arata in scrisoarea lui Dan Voiculescu.

Vicepresedintele Senatului are "convingerea" ca nu este singurul membru al opozitiei care "se bucura de atentia speciala" a serviciilor secrete.

"Iar intre monitorizare si actiuni agresive (inscenari, flagranturi, droguri amplasate in buzunarul, masina, casa, avionul, habitatul unui cetatean sau orice alt «accident» bine pregatit) este o granita foarte fina pe care un functionar bine motivat o poate trece atunci cand primeste comanda potrivita", se mai arata in scrisoare.

Biroul (Permanent al Senatului - n.r.) a analizat aceasta scrisoare, a luat act si de prevederile legale cu privire la modul de control pe care Parlamentul il are asupra serviciilor secrete si a dispus sa trimita scrisoarea respectiva la comisia speciala SRI, care este organizata la nivelul celor doua Camere, si, fiind vorba despre un serviciu de protectie de paza, la comisiile de aparare, care vor desfasura activitatile de investigatie respectiva, a anuntat chestorul Senatului Ioan Chelaru.

Citeste si:
Cum să-ți monitorizezi starea de sănătate în timpul sarcinii
Cum să-ți monitorizezi starea...

  • SPP neaga acuzatiile

"SPP apreciaza ca afirmatiile senatorului Dan Voiculescu, potrivit carora institutia ar intreprinde actiuni de monitorizare a activitatii parlamentarului, au un continut eminamente politic", se arata intr-un comunicat de presa al Biroului de presa al Serviciului de Protectie si Paza, remis agentiei MEDIAFAX.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.