Premierul Emil Boc s-a prezentat luni in fata Parlamentului pentru a face un raport de activitate a Guvernului, la cererea PNL.

Astfel, dupa ce Calin Popescu Tariceanu si-a rostit discursul acuzatoriu la adresa masurilor Guvernului Boc, care “au aruncat Romania in prapastia crizei financiare”, a venit si randul premierului sa-si prezinte realizarile din ultimii ani, in lupta impotriva crizei.

Boc si-a acuzat colegii din PNL ca in loc sa vina cu solutii, au venit in Parlament cu o lista de acuzatii politice.

Ce tara din lume a reusit sa aiba performanta pe care a avut-o Romania in 2008 si o crestere economica de 8%, sa lase un deficit de 5,4% si sa trimita toti banii pe cheltuieli cu substrat politic?”, l-a intrebat Boc pe Tariceanu, caruia i-a transmis ca nu este in masura sa ceara socoteala pentru masurile luate de actualul Guvern.

Emil Boc le-a transmis romanilor ca “nu scoatem tara din criza cu populisme”. El a transmis, din nou, ca efectul pozitiv al acutlelor masuri de austeritate se vor vedea incepand cu 2011.

Obictivul nostru principal este acela de a consolida reformele deja alese si de a acoperi deficitul bugetar. Nu mai sunt vremurile din 2008, banii sunt scumpi, pentru a putea sa iei bani trebuie sa fii credibil, iar Romania “cea din 2008” nu poate merge mai departe, de aceea am inceput restructurare, pentru credibilizare”, a declarat Emil Boc.

  • Lista masuri de redresare economica:

Emil Boc a prezentat in fata Parlamentului o lista de masuri de redresare economica luate de Guvernul sau, dupa ce a fost acuzat de opozitie ca de la preluarea guvernarii, in 2008, nu a adus nicio masura anti criza pentru Romania.

1.Mentinerea cotei unice de impozitare de 16%;
2.Neimpozitarea profitului reinvestit;
3.Firmele care angajeaza someri nu platesc contributii de asigurari sociale;
4.Scutirea de la plata contributiei a angajatorul si a angajatul pe durata somajului tehnic. "Somajul este in limite controlabile, iar acesta a scazut in ultimele luni";
5.Programul Prima Casa;
6.Programul Rabla;
7.Fondul de garantare si contragrantare pentru interprinderile mici si mijlocii;
8.Amanarea la plata a obligatilor restante a firmelor afectate de criza financiara;
9. Cota redusa a TVA de 5% la constructia locuintelor sociale
.

Citeste si:
VIDEO Explozie puternică la o pensiune din Cluj-Napoca. O femeie a...
VIDEO Explozie puternică la o...

Emil Boc s-a laudat cu eliminarea pensiilor speciale si impunerea principiului contributivitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.