Presedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat, joi, guvernul alternativ propus de PNL, format din 11 ministere, printre cei desemnati pentru aceste portofolii numarandu-se Teodor Melescanu, Andrei Marga, Mariana Campeanu, Victor Paul Dobre, Mircea Diaconu, Eduard Helvig.

Potrivit MEDIAFAX, Crin Antonescu a mentionat ca isi asuma conducerea acestei echipe, un cabinet concentrat, cu 11 portofolii, din care fac parte patru independenti.

El a precizat ca acest cabinet urmeaza sa fie validat miercuri in Delegatia Permanenta a partidului.

Liderul liberal a declarat ca ministru al Finantelor si Economiei si viceprim-ministru al acestui cabinet alternativ este Claudiu Doltu, profesor universitar doctor la ASE, consilier prezidential intre 1999 si 2000, consilier al guvernatorului BNR.

In guvernul PNL, ministru al Educatiei si Cercetarii si viceprim-ministru va fi Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe - Teodor Melescanu, ministru al Apararii Nationale - generalul in rezerva Corneliu Dobritoiu, ministru al Muncii, Protectiei sociale si Familiei - Mariana Campeanu, ministru al Sanatatii - academician Victor Voicu.

De asemenea, potrivit lui Antonescu, ministru al Administratiei si Internelor va fi Victor Paul Dobre, ministru al Justitiei - Radu Catana, ministru al Infrastructurii Nationale - Eduard Helvig, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii rurale - Aurelian Penescu, iar ca ministru al Culturii, Patrimoniului si Identitatii Nationale - Mircea Diaconu.

Antonescu a mentionat ca, daca vor primi votul Delegatiei Permanente, acestia vor deveni ministri atunci cand PNL va accede la guvernare.

"As vrea sa precizez ca ministrul Finantelor si Economiei, Claudiu Doltu, nu este membru al PNL, este independent, ca de buna seama ministrul Justitiei, profesorul Radu Catana, nu este membru al PNL, ca academicianul profesor Victor Voicu de la Ministerul Sanatatii nu este membru al PNL, dupa cum, daca nu gresesc, profesorul doctor Aurelian Penescu nu este membru al PNL. Acesti patru oameni din cabinetul de 12 nu sunt membrii ai PNL", a spus liderul liberal.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Potrivit lui Antonescu, acest guvern este unul "politic prin excelenta". "Este un guvern sustinut, daca va fi sustinut de Delegatia Permanenta, un guvern al unui partid, condus de presedintele acestui partid, este un guvern care cuprinde membrii si patru vicepresedinti ai acestui partid, dar care cuprinde si patru personalitati independente, la Finante, Justitie, Sanatate si Agricultura. Asta se intampla pentru ca la Finante si la Justitie sunt doua protofolii, doua centre de putere executiva din Romania asupra carora, in 20 de ani, sub o forma sau alta, au actionat direct sau indirect, cel mai puternic, interesele partizane, particnice si interesele de grup. Or aici avem nevoie mai mult ca oricand de oameni care sa aplice o anumita politica, anumite valori, principii, un program, dar care sa fie in afara acestor influente", a continuat el.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Cititi si: Antonescu il vrea tot pe Johannis premier

Antonescu: "Nu vom fi complici cu PD-L niciodata"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.