Senatorii l-au validat, miercuri, pe democrat-liberalul Petru Filip in functia de vicepresedinte al Senatului, in locul senatorului Anca Boagiu, numita ministru al Transporturilor.

Filip a fost votat initial cu 52 de voturi "pentru", fiind inregistrate doua abtineri.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat validarea lui Petru Filip, insa a revenit si a spus ca votul este valabil daca se intruneste majoritatea voturilor favorabile ale senatorilor, adica 69, transmite Mediafax.

"Trebuie sa fim impecabili din punct de vedere al conditiilor procedurale", a tinut sa sublinieze Mircea Geoana.

La propunerea sa, votul a fost dat prin ridicare de mana, dupa ce, anterior, un raport nu putuse sa fie considerat adoptat din cauza numarului mic de voturi exprimate, mult inferior numarului senatorilor care isi anuntasera prezenta la sedinta, respectiv 96.

Conform anuntului oficial, validarea lui Petru Filip in functia de vicepresedinte al Senatului a intrunit 73 de voturi "pentru".

De asemenea, la propunerea liderului grupului PDL din Senat, Traian Igas, senatorii au validat inlocuirea in Comisia economica a senatorului Marian Rasaliu cu Radu Berceanu, inlocuirea in Comisia pentru drepturilor omului a lui Radu Berceanu cu noul ministru al Finantelor, Ion Ariton, acesta din urma fiind inlocuit, in Comisia de buget-finante, de senatorul Marian Rasaliu.

Liderul democrat-liberal a mai anuntat in plenul Senatului sustinerea grupului PDL pentru ca senatorul Marian Necula sa detina functia de presedinte al Comisiei pentru administratie, iar senatorul Ovidiu Marian sa obtina functia de presedinte al Comisiei pentru buget-finante.

Biroul permanent al Senatului a luat act, marti, de demisia senatorului PDL Anca Boagiu din functia de vicepresedinte al acestui for legislativ, ca urmare a numirii sale in functia de ministru al Transporturilor.

Citeste si:
Filip: Concluzia comisiilor e ca la nivelul MAE celula de criza...
Filip: Concluzia comisiilor e...

Membrii grupului senatorial al PDL au decis, luni, prin vot, sa il desemneze pe senatorul Petru Filip pentru a ocupa functia de vicepresedinte al Senatului. Petru Filip este parlamentar ales in colegiul uninominal 3 din Circumscriptia electorala nr.5 Bihor. El este presedintele Comisiei pentru administratie publica din Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.