Ministrul Agriculturii Mihail Dumitru, aflat deja pe lista remaniabililor, a demisionat astazi din functie.

Ministrul Agriculturii Mihail Dumitru a declarat, joi, ca a fost invitat de premier la Palatul Victoria, Emil Boc informandu-l ca se afla pe lista ministrilor care vor fi remaniati si multumindu-i pentru colaborare, el luandu-si cu aceasta ocazie ramas bun de la seful Guvernului.

"Am fost invitat de premier la Palatul Victoria. Domnul Boc m-a informat ca sunt pe lista ministrilor care vor fi remaniati si mi-a multumit pentru colaborare. Nu mi-am dat demisia, nu aveam o demisie scrisa. Mi-am luat la revedere si i-am spus primului-ministru ca experienta mea ca membru al Cabinetului a fost interesanta si am exprimat speranta ca ne vom intalni si vom colabora si in viitor, evident, eu din alta postura", a declarat Dumitru pentru MEDIAFAX.

Acesta a declarat in direct la Realitatea ca remanierea sa a fost o decizie pur politica, insa nu a comentat decizia premierului. Mihail Dumitru se astepta sa fie remaniat.

Remaniere amanata: Soarta ministrilor, in mana lui Boc

  • Valeriu Tabara - propunerea pentru Agricultura?
Pentru Ministerul Agriculturii sunt vehiculate numele democrat-liberalului Valeriu Tabara, care a mai detinut aceasta functie, precum si cel al secretarului de stat in MADR, Adrian Radulescu, demnitar asumat de UNPR.
  • Cine e Mihail Dumitru
Dumitru, nascut in 8 iulie 1964, la Raul Alb, in judetul Dambovita, este licentiat in Economie Agrara al ASE, diploma obtinuta in 1988 si este doctor in economie.

De la absovirea Facultatii de Economie Agrara, in 1988, a detinut functia de economist la Intreprinderea de stat pentru cresterea porcilor de la Stancesti, judetul Prahova, din mai 1990 pana in decembrie 1994 a fost cercetator stiintific la Institutul de Economie Agricola, iar in perioada ianuarie - iulie 1995 a fost sef departament cercetare la acelasi institut.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Din august 1995 pana in ianuarie 2000 a fost manager de sector agricultura, dezvoltare rurala, securitatea produselor alimentare la Delegatia Comisiei Europene in Romania, iar pana in august 2006 a fost sef al Departamentului Agricultura si piata interna de la Delegatia CE.

Din septembrie 2006 si pana la numirea ca ministru a fost negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurala pentru Romania, la Comisia Europeana.

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos declara ca Mihail Dumitru este competent profesional pentru portofoliul care-l ocupa, dar ca trebuie sa-si asume, in plus si dimensiunea politica a functiei pe care o detine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.