Ministrul Elena Udrea a declarat, miercuri, ca brandul turistic lansat in iulie este primul "profesionist facut, bazat pe studii si cercetari la nivel national si international si care plaseaza tara noastra pe piata internationala de turism pornind de la domeniile" in care este competitiva.

"Luna iulie a acestui an a marcat lansarea brandului turistic international al Romaniei si as vrea sa spun inca o data ca este pentru prima data cand Romania are un brand turistic national profesionist facut, bazat pe studii si cercetari la nivel national si international si care plaseaza tara noastra pe piata internationala de turism pornind de la domeniile, sectoarele in care suntem azi competitivi", a spus Elena Udrea, la reuniunea anuala a diplomatilor romani, conform MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca, desi au existat si in anii precedenti proiecte de promovare turistica, acestea au fost "generaliste si nu au pornit de la o baza stiintifica, asa cum se intampla de data aceasta". [Frunza lui Udrea ramane "simbol de Romania"]

"Suntem realisti si stim foarte bine ca recent lansatul brand care deja a avut parte de o atentie extraordinara din partea presei nu reprezinta decat un prim pas pe calea valorificarii adecvate a tuturor avantajelor competitive de care tara noastra se bucura in domeniul turismului. Nu este pentru nimeni un secret ca si in domeniul turismului nevoia de investitii este una reala si pot spune una foarte mare", a apreciat ea.

Elena Udrea a mai spus ca s-a adresat deja MAE propunand un protocol de cooperare in domeniul turistic.

"M-am adresat deja MAE si am propus incheierea unui protocol de colaborare intre institutiile noastre care sa vizeze o cooperare directa intre MDRT si MAE, atat la nivelul Centralei Ministerului de Externe, cat mai ales la nivelul misiunilor diplomatice ale Romaniei din strainatate. Suntem interesati ca misiunile noastre diplomatice din strainatate sa sprijine prin birourile noastre turistice", a spus ea.

Scandalul Logo-ului "Explore the Carpathian garden": Raspunsul THR/TNS


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.