Primaria Capitalei a devenit un adevarat "corn al abundentei" pentru anumiti revendicatori de terenuri. Sub interimatul lui Razvan Murgeanu, actual viceprimar al Capitalei, s-a perfectat cea mai mare "compensare" de terenuri din istoria institutiei. De teama, chipurile, a unui presupus proces, in data de 4 aprilie 2005, s-a emis Dispozitia de Primar nr. 4175, in care, ascunsa printre multitudinea de fraze banale, s-a strecurat magica formula: "se atribuie in proprietate, prin compensare, terenul in suprafata de 23,4 hectare situat in str. Fabrica de Glucoza nr. 6-8".

Altfel spus, pentru a satisface revendicarile unor proprietari, care cereau sa le fie retrocedate 9,3 hectare de sub actualul lac Plumbuita, echipa lui Murgeanu a decis sa dea la schimb un teren de trei ori mai mare, situat pe malul Lacului Tei. Teren incomparabil mai valoros, dar "evaluat" de o comisie interna a primariei la exact aceeasi valoare cu terenul inundabil din Plumbuita (33 milioane euro). Scandalizata de ingineria imobiliara, Primaria Sectorului 2 a reclamat frauda la toate nivelurile. In prezent, primaria condusa de Neculai Ontanu se bate sa anuleze in Justitie abuziva dispozitie de primar.

Principalele motive: valorile terenurilor sunt fals evaluate si camarila lui Murgeanu a incalcat grosolan doua hotarari anterioare ale CGMB, care au abilitat primaria de sector sa incheie in 1998 concesionarea pe 99 de ani a terenului de 23,4 ha unei societati comerciale. Dispozitia lui Murgeanu a ignorat existenta contractului de concesiune si, conform primariei de sector "a anulat practic realizarea proiectului vizand constructia unui cartier de locuinte si utilitati publice", pentru care se dadusera toate aprobarile necesare.

Minunea cea mare a venit la urma cand, dupa punerea in posesie, intabulare si toate cele, in locul proprietarilor din acte au aparut doi "cumparatori de drepturi de mostenire", care facusera aceasta achizitie in mare secret, in decembrie 2004, cu cinci luni inainte de "echitabila compensare". De ce s-a tinut in secret numele acestor cumparatori vreme de cinci luni si s-au facut zeci de acte oficiale pe numele vechilor proprietari, inclusiv vestita Dispozitie de primar - iata un aspect fata de care procurorii PNA ar trebui sa se autosesizeze si sa-l investigheze. Mai ales ca avansul achitat in mod real de "cumparatori" pentru un cu totul alt teren, a fost de doar 100.000 de euro, pentru care s-au ales insa cu un teren rezidential de 33 milioane de euro, gratie lui Murgeanu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.