Anatoly Akopov, secretar I in cadrul ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, este diplomatul declarat persona non grata de catre autoritatile romane.

Potrivit listei corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, Anatoly Akopov si-a inceput postul la ambasada din Bucuresti la 27 iunie 2007, venind la Bucuresti impreuna cu sotia sa, Natalia Akopova. Natalia Akopova nu lucreaza in cadrul ambasadei ca diplomat, numele acesteia neregasindu-se pe lista de agenti diplomatici ai Federatiei Ruse, transmite MEDIAFAX.

Contactati oficial, reprezentantii ambasadei Federatiei Rusiei la Bucuresti au refuzat, miercuri, sa mai faca vreun comentariu legat de subiect dupa ce, marti seara, reprezentanti din ambasada spusesera ca din lista de cinci diplomati rusi cu grad de secretar I de pe site-ul ambasadei doar doi mai sunt la post, respectiv Alexander Soshnikov si Anatoly Akopov.

Scandalul de spionaj: Romania raspunde cu aceeasi moneda Rusiei

  • Diplomatul roman a parasit Moscova

Diplomatul roman Gabriel Grecu, declarat persona non grata de Rusia pentru spionaj, a parasit deja teritoriul rus, a declarat miercuri o sursa diplomatica, citata de agentia Interfax, in pagina electronica.

"Potrivit informatiilor noastre, el nu mai este in Moscova", a declarat sursa. Aceasta informatie nu a fost confirmata oficial de institutiile din Romania sau Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.