Administratia Prezidentiala a reclamat la CNA un clip al publicatiei Academia Catavencu, difuzat pe Realitatea TV pe 27 iulie, care utilizeaza "cu rea-credinta" imaginea lui Traian Basescu, asociindu-l pe presedinte cu "defrisarea unei paduri", fapt care il "discrediteaza" pe seful statului.

Administratia Prezidentiala a sesizat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) in legatura cu spotul "Drumul lui Basescu".

"In urma difuzarii, marti, 27 iulie a.c., ora 15.30, de catre postul Realitatea TV a clipului "Drumul lui Basescu", realizat de Academia Catavencu, va semnalam ca Administratia Prezidentiala considera ca acesta afecteaza corecta informare a cetatenilor prin proiectarea publica a unei imagini false despre presedintele Romaniei. Consideram ca este vorba de utilizarea cu rea-credinta a imaginii presedintelui Traian Basescu si de asocierea acesteia cu defrisarea unei paduri pe fondul prezentarii unor mesaje negative", se arata intr-o sesizare transmisa CNA de catre Administratia Prezidentiala si semnata de Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu.

Potrivit sesizarii, Administratia Prezidentiala considera ca respectivul clip este "tendentios".

"In concluzie, consideram ca acest clip este tendentios si discrediteaza imaginea Presedintelui Romaniei, intentia evidenta a materialului video fiind aceea de a-l portretiza pe seful statului ca autor al unei actiuni ilegale, de defrisare", se mai spune in sesizarea semnata de Valeriu Turcan, transmite MEDIAFAX.

Totodata, in sesizare, Valeriu Turcan solicita CNA sa analizeze daca respectivul clip respecta principiile unei informari corecte si legislatia in vigoare privind dreptul la propria imagine.

Pe de alta parte, potrivit raportului de monitorizare al CNA, in perioada 27 - 29 iulie, postul Realitatea TV a difuzat de mai multe ori un spot publicitar pentru Academia Catavencu, in care, pe un fond muzical dramatic, presedintele Traian Basescu este infatisat in diferite ipostaze, unele reale, alte realizate prin colaj de imagine: vaslind, facand exercitii in sala de sport, dand mana cu oamenii, boxand, salutand, taind un copac si, in final, tinand in mana o drujba.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

In spot, in timpul derularii imaginilor, sunt afisate succesiv textele: "Academia Catavencu prezinta", "De doua ori la Transporturi", "De doua ori primar", "De doua ori presedinte", "Un om care stie ce important e un drum", "Nu o autostrada, nu un drum fara gropi", "Ci un drum care culca la pamant o rezervatie", "Dumul lui Basescu", "citeste Academia Catavencu de miercuri".

Potrivit CNA, spotul a fost difuzat, incepand cu data de 27 iulie, si pe postul de radio Realitatea FM, in grupajele de publicitate.
CNA va analiza in sedinta de marti sesizarea Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.