Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca premierul Emil Boc a fost indulgent cu cei care vorbesc in afara partidului, ca acestia trebuie sanctionati, iar cartonasul galben nu exista in Statutul partidului, ci la meci.

"Nu vreau sa ma refer la persoane, dar trebuie sa existe disciplina de partid. Mai ales cand partidul este la guvernare si situatia economica impune anumite masuri si asa extrem de nepopulare. Cred ca trebuie sa existe o disciplina de partid. Faptul ca nu au fost sanctionati de la inceput a adus ca toata lumea acum sa vorbeasca in afara partidului si nu in interiorul lui", a precizat Udrea, intrebata despre posibilitatea sanctionarii celor care vorbesc in afara partidului, cum ar fi Cristian Preda sau Sever Voinescu.

Udrea a spus ca exista organisme de conducere ale partidului si faptul ca nu s-au luat masuri din punct de vedere institutional acum opt luni a dus la aceasta situatie in partid. Ea aratat ca trebuie sanctionati cei care vorbesc in afara PDL, deoarece un partid "nu se tine fara disciplina".

"Da, eu m-am asteptat sa-i vad sanctionati inclusiv pe cei care au votat impotriva Guvernului si lucrul acesta nu s-a intamplat. Deci, cred ca un partid nu se tine fara disciplina. Intr-un partid in care orice opinie este acceptata, oricine poate sa-si spuna punctul de vedere, sa nu vii sa-ti spui punctul de vedere in partid, iar apoi sa profiti de atitudinea ostila care exista in afara lui si sa adaugi si tu la criticile impotriva propriului partid, cred ca nu este...", a afirmat Udrea.

Elena Udrea a apreciat ca premierul Emil Boc a fost indulgent cu acestia. [Preda are cartonas galben din partea PDL]

"Da, a fost indulgent (premierul Emil Boc - n.r.). A fost indulgent, si dansul recunoaste acest lucru. Este presedintele partidului, este cel de care apteptam sa ia masurile de a ordona acest partid. Si, pana la urma, a avut intotdeauna sustinerea BPN pentru asta", a adaugat Elena Udrea.

Potrivit lui Udrea, va fi o discutie in interiorul BPN pentru a se decide regulile care vor fi impuse in acest sens.

  • Boc: Am procedat corect

Boc a fost intrebat de ziaristi cum comenteaza faptul ca Elena Udrea ii reproseaza ca nu a fost suficient de ferm cu democrat-liberalii care au avut o pozitie impotriva partidului si a Guvernului.

"Eu cred ca raspunsul la aceasta intrebare l-am dat de multiple ori, iar tot ce am de discutat eu, in primul rand, discut in partid, pentru ca aceasta este regula pe care eu am impus-o si nu pot sa fiu eu primul care o incalca", a raspuns Emil Boc.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

El a spus de mai multe ori ca ceea ce are de spus spune in partid, "spre deosebire de altii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.