Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca atacul la adresa sa lansat de actualul lider al PSD, Victor Ponta, este unul lipsit de colegialitate si bun simt, el aratand ca mandatul sau a fost unul productiv pentru Ponta si familia acestuia, care a avut doi ministri si un eurodeputat.

Declaratie lui Mircea Geoana vine dupa ce actualul presedinte al PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu publicat de "Evenimentul Zilei", ca fostul lider PSD este pentru social-democrati "imaginea esecului, a compromisului, a infrangerilor si a umilintelor". Ponta mai sustine ca, in perioada in care PSD era condus de Geoana, influenta "mogulilor" in partid era 100%. In ceea ce priveste datoriile partidului, Victor Ponta sustine ca nu era platita chiria pentru sediul partidului, in schimb era achitata chiria pentru casa RA-APPS in care locuieste Mircea Geoana. Presedintele PSD precizeaza ca datoriile candidatului la alegerile din 2009 trebuie platite de cel care le-a facut. Ponta mai apreciaza ca in cazul lui Mircea Geoana nu se poate vorbi despre diplomatie, ci despre "un compromis, o balteala vesnica".

"In PSD se va vorbi de Iliescu, Nastase, Ponta si cine va veni dupa mine. Nu stiu cine... Va fi ca la blocurile americanilor, stiti ca ei nu au etajul 13. De la 12 se sare la 14. Asa va fi si in PSD...", a mai spus Ponta.

Victor Ponta ar putea renunta la conducerea PSD

In replica, Mircea Geoana a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca "era Geoana" din PSD a fost extrem de productiva pentru Victor Ponta.

"Era Geoana a fost o era extrem de productiva pentru domnul Ponta si pentru apropiatii domniei sale. In era Geoana a ajuns vicepresedinte al partidului, practic fara competitie, printr-o functie de vicepresedinte pe probleme juridice pe care eu i-am creat-o, pentru a putea sa-i asiguram o functie in conducerea partidului, in conditiile in care partidul nu l-ar fi votat in acel moment. Este vorba despre o situatie unica in istoria partidului, cand trei membri ai aceleiasi familii au ocupat simultan pozitii - doi de ministri si unul de europarlamentar. Daca asta este o perioada grea in era Geoana, cred ca avem criterii de masurare diferite", a spus Geoana.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Fostul presedinte al PSD a apreciat ca atacul actualului lider al social-democratilor la adresa sa este motivat de o criza de legitimitate.

"Cred ca este o criza de identitate si legitimitate la domnul Ponta. Probabil ca este greu sa asigure conducerea partidului dupa ce am reusit sa obtin peste cinci milioane de voturi si sa construiesc o reputatie publica si o cariera publica in ani multi de munca, in interiorul partidului si intr-o echipa din care si domnul Ponta a facut parte. Cred ca este un atac prin care se doreste propria legitimare.
Cred ca este un atac profund gresit, incorect si lipsit de colegialitate si bun simt
", a adaugat Geoana.

El a precizat ca atacul la adresa sa este, de fapt, unul la adresa intregii conduceri a partidului din perioada mandatului sau.
"Evident, dupa lupta in interiorul opozitiei, domnul Ponta, in mod gresit in opinia mea, decide sa deschida un nou front in interiorul partidului, de aceasta data. Continui sa cred ca unitatea partidului este lucrul cel mai important, ca unitatea opozitiei e lucrul cel mai important si ca, pana la urma, cu mai multa experienta si intelepciune decat domul Ponta, va trebui sa rezolvam acest lucru in interiorul partidului, si nu prin presa", a conchis Geoana.

Citeste si:
Ponta: Pe Ceaușescu l-am împușcat că nu făcea datorii, pe cei de...
Victor Ponta: Pe Ceaușescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.