Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa intalnirea liderilor celor trei partide din opozitie, ca discutia s-a concentrat asupra ordinii de zi a sesiunii parlamentare extraordinare.

Ponta a spus, dupa intalnirea care a avut loc la cabinetul vicepresedintelui Senatului Dan Voiculescu si care a durat o ora si jumatate, ca partidele din opozitie au stabilit o pozitie comuna fata de agenda sesiunii extraordinare, transmite MEDIAFAX.

Liderul PSD a mentionat ca opozitia va impune in sesiunea extraordinara, "alaturi de legile domnului Basescu", si cele trei ordonante ale Guvernului referitoare la cresterea TVA, la transferul unitatilor spitalicesti in subordinea autoritatilor locale si la finantele publice locale.

"Legile pe care le vrea Basescu sunt importante pentru Basescu, legile pe care le punem noi in discutie sunt importante pentru oameni - cat va fi TVA, daca va fi micsorat pentru produsele de baza, cum facem cu spitalele, aruncate pur si simplu ca sa fie omorate", a adaugat Ponta.

El a facut referire si la motiunea de cenzura pe care PSD intentioneaza sa o initieze in sesiunea parlamentara ordinara, insa a precizat ca discutia dintre liderii opozitiei nu a luat in calcul vreun scenariu concret post-motiune. [PSD vrea sesiune extraordinara]

"Am stabilit sa incercam sa ne pregatim cat mai bine in sesiune, sa putem da jos Guvernul si sa avem o pozitie comuna si solutii fata de criza cumplita in care guvernul Basescu-Boc a aruncat tara", a afirmat Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca PSD, PNL si PC au stabilit actiunile care ar putea urma unei motiuni de cenzura, presedintele PSD a raspuns: "Vor fi si alte probleme. Suntem doua partide mari, nu acesta o fost scopul intalnirii, sa constatam ca nu mai este nicio problema. Nici nu avem cum sa gandim la fel. Nu pot sa va spun ca am stabilit ce nu am stabilit".

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

Liderii PSD, PNL si PC s-au intalnit, luni, la cabinetul lui Dan Voiculescu de la Senat, pentru a se pune de acord asupra ordinii de zi a sesiunii parlamentare extraordinare.

La discutiile care au durat o ora si jumatate au participat Victor Ponta, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Crin Antonescu, Relu Fenechiu, Radu Stroe, Dan Voiculescu, Bogdan Ciuca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.