Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, dupa sedinta BPC, ca liderii PNL se vor intalni, marti, la ora 17.00, la sediul central al PNL, cu delegatia FMI, pentru a discuta situatia economica a tarii si clarificari in privinta solutiilor impuse de Fond.

"Biroul Politic Central a luat act de invitatia facuta de delegatia FMI pentru o intalnire cu conducrea PNL, obiectul facandu-l discutarea situatiei economice a Romaniei. Asteptam din partea FMI cateva clarificari in legatura cu solutiile pe care le-a discutat cu reprezentantii Guvernului si ai Bancii Nationale", a sustinut Vosganian, transmite MEDIAFAX.

El a subliniat ca liberalii au decis in BPC sa onoreze aceasta invitatie.

"Am stabilit ca din delegatie sa faca parte presedintele PNL, Crin Antonescu, Radu Rusanu, Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian. Am stabilit un punctaj pentru discutii", a spus vicepresedintele PNL.

El a adaugat ca liberalii ar dori sa aiba cu reprezentantii FMI "o discutie in legatura cu oportunitatea pachetului de masuri luat deja de Guvern, care a facut si subiectul motiunii de cenzura".

"Intrebarea noastra, pe care o vom pune si FMI este daca e adevarat ca tintele de deficit la 3 luni au fost indeplinite si la 6 luni au fost indeplinite, fara sa trebuiasca sa se reduca salariile, pensiile sau sa se creasca TVA, intrebarea e de ce, in fata acestor indepliniri dupa indepliniri, e nevoie sa se reduca salariile cu 25%, a fost nevoie de tambalaul cu reducerea pensiilor si e nevoie de cresterea TVA", a spus liderul PNL.

"Din doua una: ori aceste indepliniri sunt adevarate si atunci trebuie sa se revina urgent la aceasta masura sau sa se reconsidere o reducere la 5%, ca in Spania, ori sa se accepte ca e nevoie de asta, dar sa ni se spuna realitatea. Pentru ca o democratie nu se bazeaza doar pe echilibrul puterilor in stat, ci si pe faptul ca Guvernul se situeaza in adevar si realitate", a conchis Vosganian.

Ponta "le da peste nas" reprezentantilor FMI

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.