Avocatul Liei Olguta Vasilescu a cerut ca procesul in care ministrul Dezvoltarii si Turismului a dat-o in judecata pe Vasilescu pentru afirmatiile facute in legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, sa se judece la Craiova.

Astfel, avocatul Olgutei Vasilescu a invocat in fata magistratilor Judecatoriei Sectorului 5 exceptia necompetentei teritoriale a acestei instante, sustinand ca procesul trebuie sa fie judecat la Craiova, unde clienta sa are domiciliul, scrie NewsIn.

Aparatorul a sustinut ca, desi Vasilescu este senator si isi desfasoara activitatea la Parlamentul Romaniei, care este in raza teritoriala a Sectorului 5, afirmatiile pe care Udrea le contesta au fost facute la doua televiziuni, care sunt in Sectorul 1.

Reprezentantul senatorului PSD a cerut ca instanta sa isi decline competenta in favoarea Judecatoriei Craiova.

De cealalta parte, avocatul Elenei Udrea a cerut respingerea exceptiei, sustinand ca Lia Olguta Vasilescu este parlamentar de aproximativ 12 ani si isi desfasoara activitatea in Sectorul 5 al Capitalei. Totodata, reprezentantul ministrului Dezvoltarii a adaugat ca, desi afirmatiile legate de arestarea lui Antonie Solomon au fost facute la televiziune, Vasilescu le-a repetat si in Parlament, cu ocazia unui interviu.

Instanta urmeaza sa decida daca va continua sa judece dosarul sau daca isi va declina competenta in favoarea Judecatoriei Craiova.


Elena Udrea a anuntat, in luna martie, ca a dat-o in judecata pe Lia Olguta Vasilescu, senator PSD, din cauza afirmatiilor acesteia ca ministrul Dezvoltarii si Turismului ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, si cere daune de 100.000 de lei, suma care va merge la o fundatie pentru drepturile ziaristilor.

Udrea, jignita din nou de Olguta Vasilescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.