Elena Udrea a anuntat ca a dat-o in judecata pe Lia Olguta Vasilescu, senator PSD, din cauza afirmatiilor acesteia ca ministrul Dezvoltarii si Turismului ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, si cere daune de 100.000 de lei,suma care va merge la o fundatie pentru drepturile ziaristilor.

"Datorita unor acuzatii extrem de grave formulate in mass-media de Olguta Vasilescu la adresa mea, acuzatii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecatoria Sectorului 5, o cerere de chemare in judecata a acesteia. Atat in cadrul emisiunii <Realitatea zilei< difuzata de postul de televiziune Realitatea TV in seara zilei de 3 martie, cat si pe data de 4 martie 2010 in emisiunea <Sinteza zilei> difuzata de postul Antena 3, parata Olguta Vasilescu a facut o serie de afirmatii mincinoase si denigratoare cu privire la o presupusa legatura a subsemnatei cu arestarea primarului Craiovei", se arata intr-un comunicat al ministrului Dezvoltarii si Turismului, remis NewsIn.

Udrea spune ca mai multe publicatii au preluat afirmatia senatoarei ca ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, in ciuda faptului ca aceasta nu a putut proba aceste acuzatii. "Desi recunoaste neechivoc ca afirmatiile sale sunt bazate pe zvonuri, parata nu poate proba nici macar existenta acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, asa cum am mai afirmat, nu am nicio legatura cu arestarea primarului Craiovei, dupa cum nu am nicio legatura cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri in respectiva zona", mai arata comunicatul.

Elena Udrea mai informeaza ca a cerut instantei sa o oblige pe senatoare sa plateasca despagubiri civile de 100.000 de lei, pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus, si a cerut totodata ca ea sa publice pe propria cheltuiala, in trei ziare cu acoperire nationala, hotararea judecatoreasca pronuntata.

Ministrul mai arata ca "avand in vedere informatiile nereale vehiculate in mod constant prin intermediul presei", informatii care i-au adus importante prejudicii morale, a decis sa sprijine infiintarea unei fundatii care sa militeze "pentru independenta editoriala a jurnalistilor in raport cu patronii trusturilor de presa si pentru profesionalism in mass-media din Romania".

"Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despagubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzatiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguta Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donata acestei fundatii pentru indeplinirea obiectivelor sale. Asa cum am anuntat, voi da in judecata pe oricine incearca sa imi afecteze onoarea si reputatia prin intermediul mass-media, iar sumele pe care le voi solicita cu titlu de despagubire vor fi folosite in acelasi scop", mai precizeaza Elena Udrea.

Vasilescu: Degeaba…am imunitate

Senatorul social-democrat Lia Olguta Vasilescu a precizat pentru NewsIn ca daca Elena Udrea ar fi fost un avocat bun ar fi stiut ca parlamentarii au imunitate in ce priveste declaratiile politice, apreciind ca "e cam scumpa onoarea" ministrului, care ii cere in instanta despagubiri de 100.000 lei.

"E cam scumpa onoarea doamnei Udrea de reparat. O sa afle in instanta ce nu a aflat pana la aceasta data, desi este avocat, ca am imunitate pe declaratiile politice. Sunt declaratii pe care le-am facut in Parlament, declaratii politice, dezbaterea de la televizor a pornit pe baza acestor declaratii politice. Daca nici in Parlament nu mai poti spune ca cei de la putere fura...(...) Daca ar fi fost o avocata buna, ar fi stiut acest lucru, si nici nu ar fi pierdut toate procesele cu RAPPS", a comentat senatorul social-democrat demersul ministrului Elena Udrea de a o chema in judecata pentru acuzatiile cu privire la o presupusa implicare a ministrului in arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon. "Ca si colegii sai de partid doamna Udrea nu cunoaste Constitutia. Pana cand o sa ni se ridice imunitatea parlamentara si pentru declaratii politice, asa cum vrea si presedintele Traian Basescu mai e cale lunga", a mai spus senatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.