Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, face dezvaluiri: Desi premierul Boc a interzis orice fel de publicitate, sunt unele ministere care acorda contracte pentru ca ministrii sa aiba o imagine buna.

Realizatorul emisiunii "Nasul", Radu Moraru, i-a atras atentia la un moment dat Elenei Udrea ca sunt "opt ministri ai actualului Cabinet Boc care inca permit finantarea de catre stat a celor doua televiziuni" (Realitatea si Antena 3, n.r.), lucru care nu este "in regula".

Udrea a amintit atunci de interdictia pe care premierul Boc le-a impus-o ministrilor sa nu mai dea publicitate si a dezvaluit ca intelegerea a fost incalcata de unii membrii ai Cabinetului care, prin firme apropiate ministerelor lor, acorda in continuare publicitate pentru a avea o imagine buna si a nu fi atacati. "Noi stim ce s-a intamplat. Deci ni s-a interzis orice fel de publicitate. Si cu toate astea, s-a facut publicitate! Se mai face si indirect, adica nu dau eu direct banii de la minister, ci da o firma care lucreaza cu ministerul, dar intelegerea este ca ministrul sa aiba o imagine buna", a acuzat ministrul, citat de NewsIn.

"Presa este platita de Vantu sa toace institutiile statului, sa toace increderea romanului in aceste institutii, in reprezentantii lor", a mai declarat Udrea, care a precizat ca aceasta afirmatie a sa nu trebuie interpretata in sensul ca ea crede ca ministrii ar trebui sa se bucure "de incredere oarba".

Dupa ce realizatorul TV a intervenit iar, insistand ca unii ministrii democrat-liberali sunt "injurati" pe "banii nostri ai tuturor", Udrea a aratat la randu-i ca unii demnitari ai statului au cedat in fata presiunilor presei si au platit pentru a nu mai fi atacati. "Probabil ca este slabiciunea unor demnitari, unor functionari publici. E slabiciunea in fata presei platite de Vintu, in fata lui Vintu, si, cedeaza pentru a avea o mai buna imagine si pentru a nu fi criticati, tipului asta de relatie. Si isi platesc linistea. Pana la urma, daca ne uitam cam cati oameni sunt atacati dintre cei cu functii, va dati seama cine nu plateste presa, cine nu da bani presei - cei care sunt permanent atacati. Bun, asta este. Probabil ca este o slabiciune in fata carora multi nu rezista. Din pacate! Dar dupa mine, ceea ce se intampla cu o parte din presa romaneasca este total distructiv pentru societate. Oamenii astia nu mai stiu, nu mai exista misiunea de informare; nu, exista misiunea de a distruge", a continuat secretarul executiv al PDL.

Citeste si:
Parlamentul din Ucraina urmează să adopte o lege a presei...
Parlamentul din Ucraina...

  • Imaginea Elenei Udrea, prelucrata de presa?

Udrea a precizat ca ea nu face parte din categoria celor care au platit presa ca sa aiba o imagine buna. "Eu chiar n-as sti sa va spun (daca e asa cum zice Moraru, n.r.). Acum, sigur, sunt si colegii mei, si chiar n-as sti sa va spun, daca fac asa ceva. Cert este ca eu nu fac asa ceva si m-am straduit sa nu fac intelegeri cu presa asta care are jocul pe care il face de ani de zile impotriva PDL, Guvernului si a lui Traian Basescu. Aici probabil ca fiecare incearca sa isi salveze imaginea. Eu nu spun ca este corect, dar probabil ca fiecare incearca sa isi salveze imaginea", a explicat ea.

Aceasta a lansat un atac la adresa lui Sorin Ovidiu Vintu. "Eu cred ca ce am vazut acum cu presa, care s-a dovedit a fi toata corupta si platita sa spuna si sa aiba atitudinea pe care o are, cred ca acelasi lucru s-a intamplat si cu reprezentantii institutiilor statului. Eu cred ca foarte multi sunt platiti ca FNI sa doarma linistit. Deci eu cred ca asta este realitatea. Sunt cateva semnale pe care noi le avem acum, sunt cateva lucruri care au iesit la iveala, dar in realitate ca foarte multi reprezentanti ai institutiilor, de-a lungul anilor, au fost cumparati sa stea linistiti, sa nu se amestece in treburile dlui Vantu. Asta este parerea mea, pornind de la ce am vazut acum cu presa (...) Deci foarte multi oameni politici cedeaza, reprezentanti ai institutiilor statului cedeaza si spun <mai bine platesc ca sa am liniste>", a conchis Elena Udrea.

Citeste si:
Elena Udrea a scăpat de dosarul Hidroelectrica
Elena Udrea a scăpat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.