Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat ca Laszlo Tokes este in prezent vicepresedinte al Parlamentului European, iar in acest for nu este o joaca, in sensul ca "azi ii dai, maine il retragi".

Stolojan a fost intrebat de ziaristi daca exista posibilitarea retragerii sprinului politic vicepresedintelui PE Laszlo Tokes pentru declaratiile facute de acesta referitoare la autonomia Tinutului Secuiesc.

"Ce intelegeti prin sprijin politic? Acum el este ales si acolo (in Parlamentul European - n.r.) nu este o joaca ca in alte parti, azi ii dai, maine il retragi, poimaine iar ii dai. El este ales vicepresedinte al Parlamentului European si asta este in prezent", a raspuns Theodor Stolojan, a declarat MEDIAFAX.

El a adaugat ca Tokes "a retractat" declaratiile legate de Tintul Secuiesc. "In primul rand, domnul Tokes a retractat, a spus ca nu doreste independenta, doreste autonomia. Ce intelegem prin autonomie ramane de discutat", a adaugat Stolojan, europarlamentar PDL.

Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, vineri, ca afirmatiile lui Laszlo Tokes despre autonomia Tinutului Secuiesc "nu au relevanta, cat timp ele nu reprezinta pozitia UDMR", apreciind ca PDL "a fost de buna credinta" cand l-a sustinut pe Tokes in conducerea PE.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca Laszlo Tokes "spune tot mai multe aberatii", criticand astfel declaratia acestuia privind autonomia Tinutului Secuiesc si a apreciat ca sustinerea PDL pentru Tokes sa fie vicepresdinte al PE a fost "inoportuna".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca declaratia vicepresedintelui PE Laszlo Tokes privind autonomia Tinutului Secuiesc este "inacceptabila" si "nu contribuie la reconciliere".

PSD a anuntat, vineri, ca, odata cu inceperea sesiunii PE din toamna, va cere retragerea lui Laszlo Tokes din functiile pe care le detine, intrucat pozitia europarlamentarului reprezinta un atac la adresa statalitatii Romaniei, acesta devenind o amenintare nu doar pentru tara noastra, ci si pentru Europa.

Citeste si:
Înscrierea în cursa pentru șefia PNL s-a încheiat. Stolojan:...
Înscrierea în cursa pentru...


Vicepresedintele Parlamentului European Tokes Laszlo a declarat, joi, la Universitatea de Vara "Tusvanyos", ca, daca o microregiune precum Kosovo si-a dobandit autonomia, acelasi lucru ar fi posibil si in Tinutul Secuiesc, iar, daca va fi nevoie, secuimea trebuie sa iasa in strada.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.