Comisia de Organizare a Congresului PNL din 25 septembrie a anunţat, joi, că perioada pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al partidului s-a încheiat miercuri. Candidaturile actualului preşedinte Ludovic Orban şi premierului Florin Cîţu au fost acceptate.

"În conformitate cu prevederile art. 67 alin. 1 din Statutul PNL, perioada de timp în care se puteau depune candidaturile pentru preşedinţia PNL, proiectele de moţiuni (proiectele de program de acţiune politică ale PNL pe următorii ani) şi listele cu grupurile de promovare a expirat pe 25 august 2021. Au fost depuse şi acceptate pentru dezbateri în CDJ ale PNL două candidaturi ale domnilor Ludovic Orban şi Florin Cîţu", precizează un comunicat transmis preşedintele Comisiei de Organizare a Congresului, Theodor Stolojan.

Termenul limită până la care Comitetele Directoare Judeţene, întrunite statutar, se pronunţă, prin vot secret, pentru susţinerea unui proiect de moţiune sau a ambelor proiecte este 17 septembrie. Un proiect de moţiune trebuie să întrunească votul a cel puţin 10 Comitete judeţene pentru a fi dezbătut în Congres.

"În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 7 din Statutul PNL, CDJ ale PNL nu pot da mandat imperativ pentru a vota sau nu o anumită moţiune. În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 1 din Statutul PNL, un proiect de moţiune acceptat se dezbate în Congres dacă întruneşte susţinerea a cel puţin 10 CDJ", precizează sursa citată. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.