Adrian Nastase face o analiza pe blog a ceea ce presa numeste "grupul de la Bruxelles al PDL", din care fac parte Cristian Preda sau Monica Macovei, liderul PSD sustinand ca acestia sunt "mercenari" pusi in slujba presedintelui si cu nimic mai "breji", mai "curati" decat restul democrat-liberalilor.

Intr-o postare intitulata "Comisarii sovietici de la Bruxelles si maurii din PDL", Nastase ii critica pe Cristian Preda, Monica Macovei, Traian Ungureanu pentru ca incearca "sa pozeze in niste cavaleri pe cai albi care vor sa vina si sa duca politica romaneasca intr-o directie doar de ei stiuta", relateaza NewsIn.

"Pentru mine, insasi ideea ca se pretind a fi un grup politic este o absurditate. Un grup politic are o idee, are o ideologie chiar, are un proiect si niste principii fondatoare. Care sunt acestea in cazul celor trei? Niciunul nu are, de fapt, consistenta ideologica. Singura lor consistenta este sprijinul acordat, in ultimii ani, lui Traian Basescu. Altfel, daca ii luam pe rand, fiecare a servit pe rand la alti stapani, a acceptat pe rand alte directii. Unii ar spune ca sunt mercenari, iar daca am considera ca sunt si remunerati, pentru mesajul lor, din bani europeni, suntem chiar aproape de definitia din DEX a termenului", acuza social-democratul.

Nastase face apoi, in cheie proprie, portretele celor trei europarlamentari critici din PDL, carora li se alatura si Sever Voinescu.

  • Cristian Preda

"Cristian Preda nu l-a servit mereu pe Traian Basescu. Inainte de el, l-a servit pe Emil Constantinescu (cu rezultatele pe care le stie toata lumea). Apoi a sarit usor de la dreapta la stanga, de la anti-fesenisti la fesenisti. Legatura lui Cristian Preda cu PDL este aproape similara cu legatura lui Stolojan cu PDL (la fel ca cei trei, si el a primit o sinecura la Bruxelles de la Basescu). Chiar recent, la o emisiune, la Victor Ciutacu, Preda isi exprima regretul fata de soarta PNTCD, o veche iubire. Banuiesc ca simte, in prezent, ca acelasi traseu incepe sa se impuna si pentru noul sau partid", noteaza ironic fostul premier.

  • Monica Macovei

"Monica Macovei – nici ea nu l-a servit mereu pe Traian Basescu, desi sunt convins ca multi nu-si imagineaza viata ei de dinainte de Basescu. (Apropo, romanii au decis un calendar de la crearea Romei – ab urbe condita , revolutionarii francezi au avut propriul lor calendar, noi de ce nu am introduce un calendar care sa porneasca ceasul modernizarii Romaniei de la inscaunarea lui Basescu ? Am fi acum in anul VI). Monica Macovei a fost procuror pentru Ceausescu, iar apoi a fost procuror pentru Basescu. Mercenariatul este in genele doamnei Macovei, iar soliditatea principiilor sale este, ca de obicei, impresionanta", isi continua el tirada.
Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

  • Traian Ungureanu

Cat despre Traian Ungureanu, Nastase scrie ca acesta "a fost aproape de mercenariat mai intai in viata sa de jurnalist", " a trecut pe la Vantu, pe la BBC, iar acum a ajuns la PDL". " In interiorul PDL, banuiesc ca are foarte multe initiative si este extrem de apreciat pentru munca in filiale, alaturi de sustinatorii obisnuiti ai partidului. Desi s-ar putea sa ma insel…", sustine presedintele CN al PSD.

Nastase mai spune ca din acest grup face parte si deputatul Sever Voinescu, "o alta voce principiala din societatea civila care transmite public ce vrea, in realitate, Traian Basescu" si care are, intre altele, "rolul de a o sprijini – dar si de a o controla din partea Cotrocenilor - pe Roberta Anastase, la Camera Deputatilor".

Despre toti acestia, Adrian Nastase spune ca nu sunt cu nimic speciali fata de restul pedelistilor. "Sa nu ma intelegeti gresit: eu nu sunt preocupat de soarta celor din PDL, si cu atat mai putin de soarta celor care se bat azi cu auto-intitulatii membri ai <grupului de la Bruxelles>. Vreau doar sa arat, celor care ar putea sa se lase pacaliti de acesti oameni, ca ei nu sunt cu nimic mai breji, cu nimic mai curati si, mai ales, cu nimic mai morali decat toti cei care au renuntat la principii (prin dezertari in Parlament sau altfel) pentru a-l servi pe Traian Basescu", crede Nastase.

"Nu avem de-a face cu un grup de gandire politica. Avem slujbasi ai lui Basescu, avem voci neoficiale si oficiale in acelasi timp ale Cotrocenilor, care incearca sa se disocieze de restul partidului. De fapt sa-l disocieze pe Basescu de guvernare. Am mai afirmat insa : nu exista un PDL bun si un PDL rau. Cei care au acceptat sa mearga in directia trasata de Basescu sunt vinovati in egala masura. Iar cei care il lingusesc pe comandant si accepta orice acrobatie doar pentru ca le-a fost ceruta din deal sunt la fel de vinovati ca si el. Exista o diferenta poate intre ei: aceea ca unii si-au luat singuri sinecurile, in timp ce membrii grupului de la Bruxelles le-au primit. Nu le-au castigat prin munca in partid, ci prin munca in Palat",
mai transmite Nastase.

Citeste si:
Ciolacu: „Revenirea lui Dragnea și a lui Năstase în PSD, foarte...
Ciolacu: „Revenirea lui...

El se arata nemultumit si ca acestia sunt comparati cu "grupul de la Cluj" din PSD. "Iar despre comparatiile cu grupul de la Cluj, nu vreau sa insist. Ideea de <grup> a aparut dupa ce membrii sai nu au mai fost ministri iar partidul a intrat in opozitie. Sa fie foarte clar, cred in continuare ca fostii ministrii din Ardeal ai guvernului pe care l-am condus sunt personalitati deosebite si ca ei si-au facut datoria cu prisosinta", avertizeaza Nastase, care evidentiaza inclusiv contributia lui Vasile Dancu la documente programatice ale PSD, lucru cu care pedelistii Preda, Macovei, Ungureanu nu se pot mandri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.