Curtea de Apel Galati a respins vineri recursul declarat de primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, in dosarul de coruptie in care este judecat alaturi de omul de afaceri Cornel Penescu si alti inculpati.

"S-a respins ca nefundat recursul declarat de Solomon Antonie, iar inculpatul ramane in arest", a declarat astazi purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Galati, judecatorul Irina Boldea, relateaza NewsIn.

  • Antonie Solomon, acuzat de fapte de coruptie

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe data de 3 martie, fiind acuzat ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova. Pana in prezent, acesta a formulat mai multe cereri de eliberare sub control judiciar si o cerere de eliberare pe cautiune, care au fost respinse de Tribunalul Arges. Ulterior, recursurile au fost respinse de Curtea de Apel Pitesti.

Ceilalti inculpati din dosar, inclusiv omul de afaceri Cornel Penescu, sunt judecati in stare de libertate

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca in perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, Antonie Solomon, in calitate de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, ar fi primit drept mita suma totala de 50.000 euro, in mai multe transe, de la Cornel Penescu.

Concret, primarul Solomon a primit suma de 50.000 euro de la Penescu pentru a facilita, cu incalcarea normelor legale, emiterea unei autorizatii de constructie pentru hypermarketul PIC Craiova (autorizatia de construire continand elemente nereale) precum si pentru a inlesni emiterea unei aprobari privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat respectivul hypermarket, se arata in comunicatul DNA.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.