Presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut marti ca, in conditiile in care deja este demarat procesul pentru o noua motiune de cenzura impotriva Guvernului, opozitia ar trebui sa discute o alternativa pe care s-o propuna public, altfel fiind vorba doar de un joc de imagine.

"Sa distingem: eu si domnul Ponta nu formam un personaj colectiv, dar deloc. Nu spunem si nu facem aceleasi lucruri. Am spus foarte clar ca asta ar trebui sa facem din punctul nostru de vedere, ca suntem dispusi s-o facem, domnul Ponta a spus ca nu doreste, ca nu e cazul, si ca atare n-o facem (alcatuirea unei platforme de avarie - n.r.). Dar deschiderea noastra ramane si acum. Pentru ca atata vreme cat o motiune de cenzura este deja initiata, sub o forma speciala, dar e initiata, trebuie sa am raspunsul pentru a doua zi, daca motiunea trece, pentru societate, pentru parlamentarii din arcul actualei majoritati pe care eu ii chem sa voteze motiunea de cenzura cu mine, e normal sa-i spun ce se intampla a doua zi. Pentru ce-i cer eu sa paraseasca o majoritate, sa dea jos acest Guvern? Pentru a salva Romania din ghearele unui Guvern incompetent, dar trebuie sa-i spun care e guvernul competent care a doua zi il inlocuieste. Aceasta discutie trebuia purtata cu PSD, sunt gata in continuare s-o port, nu e responsabilitatea mea daca PSD nu considera ca trebuie purtata", spune Antonescu, relateaza NewsIn.

Intrebat daca, din aceasta perspectiva, din punctul sau de vedere motiunea de cenzura pe care o propune PSD nu este o optiune reala, ci mai mult un joc de imagine, presedintele PNL a raspuns: "Da, asa rezulta". [Antonescu, suparat pe Ponta: "Nici noi nu vrem cu FSN-ul"]

"Suntem gata oricand sa discutam si cu PSD, si cu UDMR, si cu oricare dintre actualii parlamentari, indiferent carui partid apartin, chiar si PDL, in masura in care oamenii sunt constienti de proportiile dezastrului si de responsabilitatea pe care o au", s-a aratat deschis Antonescu.

  • PSD, prea preocupat de propriile interese?

Crin Antonescu a criticat marti PSD ca, prin modul de actiune si prin lipsa de deschidere in constituirea unei alternative in prezent la actuala guvernare, nu face decat sa mentina Cabinetul Boc la putere, fiind mai degraba preocupat de interesul electoral.
Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

"Atata vreme cat spui <actualul Guvern trebuie sa plece, dar noi nu guvernam pana cand nu vor avea loc alegeri>, ceea ce spune PSD, <nici nu sustinem un alt guvern care sa vina de-a doua zi in locul Guvernului Boc> inseamna de fapt sa tii Guvernul Boc la putere, asta inseamna din punct de vedere logic, din punct de vedere politic. Tot ce am spus despre PSD este ca ar fi trebuit, trebuie si asteptam, suntem deschisi, sa cautam nu pentru PSD, nu pentru PNL, ci pentru victimele politicilor duse de Basescu, Boc si Udrea, solutii acum, cand au nevoie acesti oameni, nu cand ne vine noua bine din punct de vedere electoral", a spus Antonescu.

"Constatam dupa cateva luni ca PSD aflat la randul lui in opozitie, cel mai mare partid din punct de vedere numeric al opozitiei, pare mai mult preocupat de interesele electorale plasate in viitor, si vrand sau - sper - nevrand in acest moment nu face decat sa pastreze la putere acest Guvern”, a declarat liderul PNL.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.