Premierul Emil Boc a declarat ca TVA va fi redusa daca Executivul va gasi o alternativa la aceasta masura, care sa fie aprobata de Parlament, dar a adaugat ca impozitarea pensiilor nu ar aduce aceleasi venituri la buget precum majorarea TVA, prin urmare ar trebui completata de alte masuri.

”Daca se va gasi o alternativa la TVA si aceasta va putea fi aprobata de Parlament, se va face”, a declarat Boc in judetul Tulcea, raspunzand unei intrebari adresate de ziaristi. ”Impozitarea pensiilor, de exemplu, nu acopera in totalitate cresterea TVA. In consecinta trebuie si alte masuri avute in vedere”, a adaugat el, potrivit NewsIn.

Emil Boc a mai spus ca Executivul are in lucru mai multe ”scenarii”, pe care le va analiza pana la finalizarea bugetului pe anul 2011.


Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, raspunzandu-le unor oameni din zonele calamitate, care se plangeau de cresterea pretului la paine, ca TVA trebuie sa scada, iar pensiile trebuie impozitate. "Trebuie dat TVA-ul inapoi jos!", a spus presedintele, in momentul in care oamenii i-au semnalat ca a crescut pretul painii.


Ideea sefului statului, privind reducerea TVA si impozitarea pensiilor, este ”este o aberatie economica si o masura antisociala”, iar masurile luate pana acum de Guvern nu isi vor inceta aplicabilitatea la finele anului ci, din contra, vor fi completate de masuri ”mai dure”, apreciaza Mircea Geoana.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.