In schimbul scaderii TVA, presedintele Traian Basescu a spus ca pensiile trebuie impozitate.

Aflat in judetul Neamt pentru a vizita zone afectate de inundatii, Basescu s-a adresat unor oameni care se plangeau de cresterea pretului painii spunandu-le ca TVA-ul trebuie sa se micsoreze, iar pensiile trebuie impozitate, relateaza NewsIn.

"Trebuie dat TVA-ul inapoi jos!", a spus presedintele, in momentul in care oamenii i-au semnalat ca a crescut pretul painii.

"Dar daca traim la tara, putem sa ne facem painea",
a mai adaugat Basescu.

De asemenea, seful statului i-a precizat altei persoane care i-a adus in atentie situatia pensiilor ca si acest tip de venituri trebuie impozitate.

"Se vor impozita (pensiile - n.r.), se impoziteaza, asa trebuie, ca orice venit din tara asta"
, a explicat el.


Seful statului, care a facut declaratii publice in cursul acestei saptamani pentru prima data dupa decizia Guvernului de a mari TVA-ul de la 19% la 24%, a sustinut ca aceasta solutie este o greseala si ca nu va rezolva problemele Romaniei nici macar pe termen mediu, ba mai mult, erodeaza veniturile pensionarilor.


De asemenea, Basescu este de parere ca Executivul ar fi trebuit sa adopte varianta impozitarii tuturor veniturilor, inclusiv a pensiei minime si a ajutorului de somaj.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.