Ideea sefului statului, privind reducerea TVA si impozitarea pensiilor, este este o aberatie economica si o masura antisociala, iar masurile luate pana acum de Guvern nu isi vor inceta aplicabilitatea la finele anului ci, din contra, vor fi completate de masuri mai dure, apreciaza Mircea Geoana.

"Ideea ca o sa se reduca TVA prin impozitarea pensiilor este o aberatie economica si o masura antisociala, care nu va conduce la nimic", a afimat presedintele Senatului, comentand declaratiile sefului statului, potrivit carora TVA trebuie redus, iar toate pensiile trebuie impozitate, scrie NewsIn.

"Este pur si simplu o perdea de fum cu care ne-am obisnuit. Cand s-a ajuns la aceasta formula de crestere a taxelor, si care nu se va opri aici, (...) spre finalul anului vor trebui sa ia masuri si mai dure pentru a creste veniturile la buget, ceea ce inseamna pentru mine, la modul extrem de clar, ca nu va exista nicio masura adoptata care sa fie luata inapoi la 31 decembrie 2010. Oamenii vor ramane cu salariile diminuate, taxele vor ramane mari si anticipez ca vor creste taxe suplimentare", a comentat Geoana declarasiile pre?edintelui Traian Basescu.

El a argumentat ca, potrivit specialistilor, contractia economiei romanesti va depasi 2% din PIB, ceea ce va obliga Guvernul sa gaseasca noi modalitati de acoperire a deficitului bugetar.

  • Geoana a mai spus ca declaratiile presedintelui Basescu cu privire la scaderea TVA reprezinta ”un joc de imagine”, iar razboiul dintre el si premierul Emil Boc este o "cacealma".

"In mod clar este o cacealma acest asa-zis razboi intre cele doua palate. Sa fim seriosi! Acolo este o relatie ombilicala. Este un joc de imagine. Domnul Basescu a incercat in prima etapa sa-si asume el masurile nepopulare si acum a vazut ca lucrurile merg prost si pentru el, si pentru PDL, si incearca sa se distanteze", a afirmat social-democratul.


Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, raspunzandu-le unor oameni din zonele calamitate care se plangeau de cresterea pretului la paine, ca TVA trebuie sa scada, iar pensiile trebuie impozitate.
Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.