Presedintele Traian Basescu a fost sambata tinta reprosurilor unor localnici din Saucesti, care au aratat ca puterea si-a angajat oameni in ministere, in timp ce bugetarilor li se taie salariile, seful statului replicand iritat ca problema consta in faptul ca "avem apa la gura si facem politica".

Basescu a ajuns sambata dupa-amiaza in localitatea bacauana Saucesti, grav afectata de inundatii, fiind aproape instantaneu inconjurat de localnici. Oamenii s-au plans ca Saucestiul se inunda de fiecare data cand apa Siretului creste si ca aceasta problema ar putea fi rezolvata prin constructia unui dig. "Vrem dig, sa nu ne mai inunde", i-a spus o femeie presedintelui. "Daca se punea tot materialul care a ramas de la casele demolate.. Putea sa fie un dig acolo, costa doar buldozerul", a intervenit si un batran, relateaza NewsIn.

Discutiile despre inundatii s-au mutat insa rapid in zona masurilor economice luate de Guvern. O femeie i-a reprosat sefului statului reducerile salariilor bugetarilor. "Eu de lectii m-am saturat, realitatea e una singura: consumam cu vreo 30% mai mult decat producem", a replicat Basescu scurt.

"De ce nu dati afara din parlamentarii aia care stau si dorm in scaune, nu fac nimic? De ce s-au angajat atatia consilieri? De ce nu dati afara din consilieri", au intrebat alti localnici. "Eu zic ca trebuia sa nu se angajeze atatia", a opinat presedintele.

"Pai da, s-au angajat acuma, recent, de cand e guvernul asta la putere, s-au angajat consilieri din astia, cum se spune... la ministri, nu? A plecat PNL-ul, a venit PDL-ul. <Ia sa ne punem si noi oamenii nostri sa se ingrase bine> si noi sa traim cu 5 milioane", a continuat o femeie.

"Doamna Udrea...", a incercat un localnic sa intervina.

"Stiti care e marea problema? Ca avem apa la gura si facem politica! Nu vreti sa curatam casele putin?", l-a intrerupt seful statului, care a renuntat sa mai stea pe loc in interiorul acelui grup de localnici.

El a pornit spre Primarie, interesandu-se, pe drum, daca dintre casele construite la Saucesti in 2008, cand localitatea a fost inundata ultima oara, s-a prabusit vreuna.

Citeste si:
Nicușor Dan nu e impresionat de candidatura lui Tăriceanu
Nicușor Dan, despre...

Curiozitatea oamenilor legata de masurile de austeritate insa l-a facut pe seful statului sa mai dea cateva replici scurte. "Nu avem alti bani, daca ar fi sigur nu vi-i taia nimeni", a raspuns unei femei care l-a intrebat de ce salariile bugetarilor au fost reduse cu 25%.

"Cred ca aia din ministere au fost restructurati de cateva ori", a mai replicat Basescu, intrebat de ce nu se reduc consilierii si ministrii, in loc sa scada salariile bugetarilor.

Raul Siret a inundat, joi, comuna bacauana Saucesti, 320 de case fiind afectate si 180 de persoane evacuate de autoritati. In 2008, apele Siretului au distrus aproape in intregime localitatea Saucesti si alte trei sate de pe valea Siretului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.