Constantin Rotaru, presedintele Partidului Alianta Socialista, care se va transforma in Partidul Comunist Roman, a afirmat ca sistemul politic romanesc are nevoie de "o interventie chirurgicala" care sa readuca stanga pe scena politica romaneasca.

Rotaru a anuntat ca, la cererea membrilor si simpatizantilor Partidului Alianta Socialista, va fi un convocat un Congres extraordinar al PAS care va schimba numele acestui partid in Partidul Comunist Roman, congres ce va avea loc sambata, la Palatul Copiilor, incepand cu ora 10.00. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa in care liderul PAS a prezentat motivele acestei decizii. "Acum incepem sa intelegem ca economia capitalista este falimentara In cei 21 de ani scursi din 1989 a fost promovata o politica neoliberala ce a produs un capitalism falimentar", a afirmat Rotaru, relateaza NewsIn.

  • Ce va aduce PCR-ul?

Ca alternativa, PCR propune un model economic social capabil sa duca la o dezvoltare durabila. "Sistemul politic postdecembrist este handicapat, ii lipseste mana stanga. Este necesara o intereventie chirurgicala asupra sistemului politic si astfel vom aduce Romania la normalitate. S-a dovedit ca anticomunismul, antisecurismul si anticeausismul sunt doar niste fetisuri si ca avem doar o politica antiromaneasca", a spus Constantin Rotaru.

El a sustinut ca actele criminale comise de comunisti au fost actiuni individuale care nu au rezultat direct din continutul doctrinei comuniste. De altfel, crede Rotaru, despre crime comise de comunisti se poate vorbi doar pana in 1964 cand "comunistii nationali au scos cizma sovietica din Romania". Dupa aceasta data, nu se mai poate vorbi de existenta unor detinuti politici, Rotaru lansand o provocare anume ca va da 10.000 de lei celui care va dovedi cu probe ca a fost detinut politic in timpul regimului Ceausescu. "Valorile comuniste sunt cele mai alese valori", a adaugat Rotaru pe marginea acestui subiect.

Constantin Rotaru a aratat ca PCR ar urma sa fie singurul partid veritabil de stanga, PSD si UNPR neputand sa-si aroge o asemenea calitate. "PSD este la stanga PDL si PNL dar mai are pana sa ajunga la stanga, iar UNPR este o malformatie a sistemului politic romanesc. (...) PSD a transformat Romania intr-un stat asistential pe cand noi spunem ca toti romanii valizi trebuie sa munceasca, iar protectia sociala sa se adreseze celor care intr-adevar au nevoie", a afirmat Rotaru.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Presedintele PAS a aratat ca schimbarea de nume va fi insotita si de o schimbare de atitudine, mesajul partidului urmand sa devina mult mai clar si mai categoric in apararea valorilor comuniste. Rotaru a spus ca va milita pentru o revizuire a modului in care statul roman a gestionat exploatarea resurselor naturale ale Romaniei inclusiv prin renegocierea unor contracte de privatizare. De asemenea, comunistii sustin existenta unui stat interventionist in economie cerand infiintarea imediata a Ministerului Planificarii. Acest lucru ar conduce si la crearea de locuri de munca, Rotaru estimand ca in Romania ar putea fi create 10 milioane de locuri de munca.

Comunistii sustin revenirea la serviciul militar obligatoriu si la renuntarea la "o armata de mercenari". Pe plan extern, Rotaru a apreciat ca sustine retragerea imediata a trupelor romanesti din alte tari, concomitent cu plecarea din Romania a tuturor militarilor care apartin altor armate. Presedintele PAS a apreciat ca prezenta unor militari americani amplifica riscul de securitate la adresa Romaniei, aceasta putandu-se transforma in teatru de razboi in cazul izbucnirii unui conflict militar in care sa fie implicate Statele Unite.

Citeste si:
Xi Jinping a fost reales pentru a treia oară în fruntea Partidului...
Xi Jinping a fost reales...

  • Ce zice Iliescu?

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a comentat decizia PAS de a-si schimba denumirea in Partidul Comunist Roman, spunand ca acest gest nu va starni decat reticenta oamenilor, si nu un succes mai mare al Partidului Alianta Socialista.

"Pentru ca nu au avut succes cu denumirea de Alianta Socialista probabil se gandesc ca o sa aiba mai mare succes daca reinvie aceasta denumire. Eu nu cred ca asta le da ceva in plus, ba din contra, asta o sa mareasca retinerile oamenilor fata de ei", a spus Iliescu. Intrebat daca dupa 20 de ani de la Revolutie infiintarea PCR poate fi o amenintare, liderul de onoare al PSD a raspuns: "E treaba lor, ce amenintare poate sa fie?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.