Senatorul PDL Iulian Urban scrie pe blog ca toata clasa politica, in frunte cu UDMR, "vioara intai", a "ingropat" si "castrat" legea ANI pentru a-si putea apara averile ilicite, opinand ca aceasta coalizare a tuturor partidelor, inclusiv a PDL, este "curvasarie curata".

Intr-un comentariu intitulat „Curvasarie curata! Manevra din spatele numirii la SRR vs. distrugerea legii ANI. De ce este de fapt pastrat UDMR la putere”, Urban sugereaza existenta unui asa-zis „troc” in urma caruia UDMR a obtinut sefia SRR pentru a accepta sa militeze deschis pentru lasarea fara atributiuni a Agentiei Nationale de Integritate, lucru pe care „unii din PDL” nu il puteau face pe fata.

“Santajul" de la SRR

"Marti 29 iunie am stat pana seara la opt in Parlament sa votam la SRR (eu nu nu am votat , ca sa ne intelegem) reprezentantul UDMR. Reteta clasica a fost <daca nu il votam pe ungur la SRR astia ne-au zis ca ies de la guvernare si ne lasa balta>...servita mereu credulilor si naivilor parlamentari PDL. Ce daca UDMR se impotriveste trecerii la Parlamentul unicameral, ce daca au castrat legea ANI, ce daca au trantit la CCR legile austeritatii ? Ei bine, trocul ordinar a fost de fapt altul. Sa se sustina candidatul UDMR la SRR, iar in contramasura, a doua zi, adica astazi 30 iunie 2010 in Senat, UDMR prin senatorul Frunda sa fie vioara intai a circului jalnic la finalul caruia, cererea de reexaminare a Presedintiei Romaniei sa fie respinsa. Pentru ca de fapt UDMR face acele jocuri politice pe care unii din PDL nu le pot face la lumina reflectoarelor", acuza Urban.[Alexandru Lazescu, noul sef al TVR]

Problema ANI

"Pentru ca nu poate fi nimeni pacalit de faptul ca, tu spui ca <admiti> cererea de reexaminare in conditiile in care...o golesti de continut, eliminand patru din cele sase puncte adica cele mai importante, care practic lasa ANI cu un rol pur decorativ. Ba am auzit o voce a unui coleg din PDL care a spus <las' ca uite asa intelege si Basescu ca nu poate el sa imi impuna sa votez ca ANI sa imi cerceteze contractele mele cu statul...>. Curvasarie curata", isi continua atacul senatorul PDL.[Oficialii ANI ar trebui arestati?]

El mai spune ca de fapt, interesul pentru disfunctionalitatea ANI a fost transpartinic, opinand ca parlamentarii puterii nu au nicio scuza ca au acceptat legea in varianta comisiilor senatoriale. "Parlamentarii Romaniei au demonstrat inca o data ca indiferent de culoarea politica isi dau mana imediat atunci cand in joc sunt interesele lor, cand trebuie sa-si apere interesele ! (...) Tot ce conteaza e doar interesul personal. ANI fost impartiala si a <deranjat> prin anchete deopotriva personaje de la putere si opozitie. Asa ca s-au gandit ei <deranjatii> cum s-o aranjeze in asa fel incat sa stea mult mai linistiti de-acum inainte. Senatorul Frunda si-a facut partitura dar a actionat cu obladuirea si in numele intregii clase politice profund corupte. Din pacate votul demonstreaza ca PDL s-a situat pe aceleasi pozitii cu PNL si PSD. Parlamentarii puterii n-au nici o scuza pentru faptul ca de fapt azi in Senat cererea Presedintelui a fost respinsa, iar ANI ingropata", scrie pedelistul pe blog. El mai acuza PDL ca s-a lasat prins in "hora rusinii" a PNL si PSD care au votat pentru distrugerea ANI.

Citeste si:
Buda: Baronii PNL vor sa cosmetizeze legea ANI in folosul personal
Buda: Baronii PNL vor sa...

ANI ramane fara comisie de cercetare a averilor

"Distrugerea ANI inseamna ca averile facute de politicieni in ultimii 20 de ani devin peste noapte licite - adica <spalate>, pentru ca se pot repatria in Romania din conturile in care au fost ascunse in strainatate, fara a mai fi verificate de cineva. Daca legea e votata asa, a doua zi orice parlamentar poate sa declare linistit ca are 2 miliarde in conturi fara sa riste nimic. Aici e adevarata miza. Avem politicieni putrezi de bogati pe care ANI pur si simplu ii impiedica sa-si foloseasca averile. Sau le face viata mult prea dificila. Oamenii vor sa fie si ei Patriciu, s-au cam saturat de modelul lui Iliescu. Au si cu ce, dar nu-i lasa ANI. Iata ca UDMR-ul a inteles problema si da o mina de ajutor hotilor", conchide Iulian Urban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.