Premierul Emil Boc le-a solicitat duminica prefectilor, intr-o videoconferinta, sa nu aiba "liniste nicio zi din saptamana", pentru a mediatiza in teritoriu masurile anticriza luate de Guvern.

Printre altele, Emil Boc i-a informat pe prefecti cu privire la ordonanta ce permite autoritatilor locale sa ia imprumuturi de la stat, pentru a putea achita datoriile catre agentii economici, dar si despre actul normativ ce instituie acordarea unor ajutoare de stat pentru investitii initiale dintr-un fond ce cumuleaza 200 de milioane de euro, prin care se asteapta sa fie create 5000 de locuri de munca, relateaza NewsIn.

De asemenea, Boc a mentionat si despre capitalizarea fondului de contragarantare pentru IMM-uri, in vederea finantarii proiectelor europene, dar si despre suplimentarea cu 30.000 de tichete valorice a programului "Rabla".

Ca urmare a acestor masuri, dar si a majorarii TVA, Boc le-a solicitat prefectilor ca in conferintele si intalnirile pe care le vor avea cu populatia si cu mediul de afaceri, aceste masuri sa fie "mediatizate".

"Va cer ca aceste lucruri pe care le-am adoptat si v-am vorbit doar de ultimele masuri adoptate de guvern sa le mediatizati prin conferintele dvs de presa si mai ales sa le discutati cu cei care sunt vizati. Intr-o zi sa aveti intalniri cu mediul de afaceri, intr-o zi cu cei care au probleme cu creditele bancare, intr-o zi cu cei din fondurile europene pe domeniul competitivitatii, adica important este ca efortul guvernului sa fie prelungit prin munca dvs in teritoriu. (...) Sa nu aveti, practic, liniste nicio zi din saptamana pentru a nu discuta cu cei vizati masurile pe care le-am adoptat", a transmis premierul.

Potrivit acestuia, trebuie intensificate controalele pe legea care vizeaza venitul minim garantat, in special in ceea ce priveste persoanele care primesc anumite indemnizatii sociale in baza unor acte false. Aici premierul le-a transmis prefectilor ca au fost verificate aproximativ 25% dintre persoanele care primesc astfel de indemnizatii, stabilindu-se faptul ca, din aceasta proportie, 20% primeau bani ilegal. "Exact ce va spuneam mai inainte. Ca oamenii care au case, masini de lux, sau alte venituri complementare in afara de salariu, primesc ajutoare de la stat", i-a atentionat Boc pe prefecti.

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

Mai mult, premierul a cerut ca pana pe 2 iulie, reprezentantii Guvernului in teritoriu sa transmita o situatie cu privire la trecerea spitalelor in domeniul administratiei locale. El le-a cerut de asemenea sa fie vigilenti, deoarece luni incepe bacalaureatul si trebuie evitate situatiile in care, din cauza inundatiilor, elevii sau comisiile sa nu reuseasca sa ajunga la centrele de testare.

"Apreciez efortul pe care dvs il faceti in explicarea masurilor noastre in raport cu populatia. Stiu ca treceti prin situatii delicate si dificile uneori, dar asta este soarta guvernantilor in vreme de criza, sa aiba putere si tarie, calm si responsabilitate in acelasi timp", a conchis Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.