Decizia guvernului de a majora TVA a starnit comentarii pe scena politica si economica.

  • Vosganian: Sa cresti taxele in criza e ca si cum ai imbranci pe scari pe cineva care oricum aluneca

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat sambata ca majorarea TVA va lovi in persoanele sarace si in pensionari, sustinand ca o crestere a taxelor in criza este ca si cum "ai imbranci pe scari pe cineva care oricum aluneca".

"Daca Emil Boc a spus ca aceasta masura este cea mai la indemana, e prima oara cand are dreptate. Intr-adevar, e cea mai usor de luat pentru ca TVA este un impozit care se culege in prima zi dupa ce este data modificarea legii respective. Din pacate insa pentru romani, majorarea TVA loveste cel mai tare pe cei care intreg venitul se consuma si aceasta crestere a TVA va afecta in primul rand persoanele sarace si pe pensionari, care abia se bucurasera ca au scapat", a declarat fostul ministru de finante la Realitatea TV. Vosganian a sustinut si faptul ca "umbla zvonul ca se va reduce si plafonul de exonerare a impozitarii pentru pensii, de la 10 miloane, undeva spre 7-8 milioane".

Liberalul s-a aratat insa sceptic fata de afirmatia ministrului Sebastian Vladescu potrivit careia majorarea TVA permite mentinerea in deficitul agreat cu FMI si va aduce la buget in jur de patru miliarde lei pana la sfarsitul anului.

"Eu, noi, PNL, nu suntem deloc de acord cu cresterea de taxe. Uitati-va ca in jurul nostru toate tarile scad taxele. A creste taxele in perioada de criza este ca si cum ai imbranci pe scari pe cineva care oricum aluneca"
, a conchis Varujan Vosganian.

  • Laszlo Borbely: Nu a existat o varianta mai buna in momentul de fata

UDMR a sustinut in Guvern majorarea TVA de la 19% la 24%, masura pe care Uniunea o considera cea mai buna in momentul de fata, dar a respins alte variante, precum cresterea CAS, a declarat Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat sambata, relateaza NewsIn.

”Nu a existat o varianta mai buna in situatia actuala. Am fost printre cei care au spus ca, in momentul de fata nu avem ce face si trebuie majorat TVA. Este o decizie onorabila”, a declarat ministrul.

Citeste si:
USR va redepune legea de reducere a TVA la energie
USR va redepune legea de...

  • Nastase: Marirea nediferentiata a TVA - noua ticalosie a Guvernului

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, este de parere ca solutia maririi TVA este o noua "ticalosie" a Guvernului, fiind prezentata "ca un rezultat al nesimtirii pensionarilor de a nu-si asuma un efort prin care sa salveze tara". "Noua ticalosie a Guvernului este marirea nediferentiata a TVA si prezentarea solutiei ca un rezultat al nesimtirii pensionarilor de a nu-si asuma un efort prin care sa salveze tara. Repetat la televiziuni, din vocea unor analisti si, mai ales, din partea guvernantilor, primim cateva minciuni incredibile, pe care vreau sa le resping", sustine acesta pe blog.

"Situatia e grava, dar nu e cazul sa ne panicam. Am vazut ca tentatia multora este sa isi puna cenusa in cap si sa strige de disperare. Romania are, inca, bani pentru a-si acoperi cheltuielile si nu e nici un dezastru daca se amana chiar transa FMI. (...) Sigur ca Guvernul nu va face nimic din ce-i propunem, fiindca ar insemna sa recunoasca faptul ca a gresit. Sigur ca Traian Basescu se va ascunde lasand Guvernul sa scoata castanele din foc"
, conchide Adrian Nastase.
Citeste si:
În ce sector va crește salariul minim pe economie. Mulți români...
În ce sector va crește...

  • Radu Moldovan: Cresterea TVA e o masura "criminala", solutia era ca Executivul Boc sa plece

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat ca majorarea TVA este o masura "criminala" si ca cea mai buna solutie ar fi fost ca premierul Boc impreuna cu Guvernul sau "incompetent" sa plece.

"Sunt niste masuri criminale impotriva populatiei din Romania. L-am vazut pe dl. Boc care ne spunea ca nu exista o alta solutie. Este fals! Exista o solutie cu mult mai buna pentru toti romanii - ca dl Boc impreuna cu acest Guvern incompetent si corupt sa plece si sa vina oameni care sunt interesati de populatia din Romania, si nu oameni care sunt interesati sa-si pastreze clientela de la PDL", a comentat Moldovan.

"In momentul de fata asistam din nou la aceasta actiune cinica a Guvernului de a arunca vina pe salariati, pe pensionari, de a acuza pe absolut oricine in afara de a se acuza pe ei. Principalul vinovat de aceasta situatie este Guvernul Romaniei condus de dl Traian Basescu si coordonat de dl Boc. S-a ajuns la aceasta situatie din cauza lipsei de competenta a acestor guvernanti. Este inadmisibil sa arunci vina in momentul de fata pe Opozitie"
, a adaugat social-democratul.

Citeste si:
Ioana Dichiseanu și Mircea Badea, reacții neașteptate după ce Delia...
Ioana Dichiseanu și Mircea...


Vin scumpirile: Guvernul a majorat TVA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.