Presedintele PSD, Victor Ponta, a facut, vineri, la Cluj, un apel la presedintele Traian Basescu pentru demiterea primului ministru Emil Boc, pe motiv ca guvernul pe care il conduce nu are nici 0,1% sansa sa scoata Romania din criza economica.

„Un guvern care nu are suport in Parlament, un guvern care se face remarcat numai si numai prin haos creat prin acte normative neconstitutionale, un guvern care are credibiiltate zero in acest moment in FMI este un guvern care nu ofera Romaniei sanse nici 0,1% de a ne scoate din aceasta criza. Facem apel la presedintele Traian Basescu, singurul care a numit acest guvern si care l-a controlat pana la acest moment, sa il demita pe domnul Boc, sa ii ceara demisia acestuia - poate sa il si demita pentru ca, daca participa la toate sedintele de partid, cred ca poate sa il dea si afara din partid - si sa incerce sa gaseasca alaturi de toate fortele politice, alaturi de societatea civila, o solutie de iesire din criza/.../ Astept ca in acest weekend parintele spiritual si moral al acestui Guvern catastrofal, domnul Basescu, sa aiba un moment de ratiune fata de Romania si fata de tara si sa inteleaga ca nu mai putem merge asa mai departe”, a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa la Cluj.

Liderul PSD a afirmat ca saluta decizia de vineri a Curtii Constitutionale a Romaniei, care a declarat neconstitutionala taierea pensiilor cu 15%. Ponta a sustinut ca aceste taieri vor accentua criza economica si sociala din Romania.

Totodata, presedintele social-democratilor a condamnat reactia Guvernului Boc la aflarea vestii privind decizia CCR, afirmand ca este „la fel de lipsita de sens, la fel de absurda ca si actiunea de pana acum”, iar daca una din solutii va fi marirea taxelor si impozitelor pentru a compensa lipsa taierii pensiilor, aceasta explicatie va fi „o minciuna”.

  • Solutii PSD pentru iesirea din criza

"Nu e nevoie de mariri de taxe si impozite atat timp cat doar taierile de la pensii au fost declarate neconstitutionale. Acele taieri de pensii, care reprezentau o suma mult mai mica din PIB si din buget decat se anuntase initial, pot fi acoperite foarte bine si foarte usor si fara niciun fel de efect - decat, sigur, mai putini bani pentru clientii politici - din taierea cheltuielilor de servicii si bunuri pe care societatile comerciale si regiile din subordinea domnului Adrian Videanu le fac in continuare sau din cheltuielile pe care ministerele domnului Blaga, domnului Berceanu, a doamnei Udrea continua sa le faca, netinand cont de situatia in care se afla bugetul tarii”
.
Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Ponta a mai spus ca „profesorul de drept neconstitutional” Emil Boc nu mai poate invoca controlul ppozitiei asupra judecatorilor Curtii Constitutionale, din moment ce „saptamana trecuta, s-au reluat voturi, s-au facut voturi, pana cand au fost alesi cei propusi de catre Traian Basesescu si de catre Emil Boc”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.