Ministrii au fost convocati de premierul Emil Boc la Palatul Victoria, pentru a discuta pe marginea deciziei Curtii Constitutionale, care a declarat vineri neconstitutionale mai multe articole din cele doua Legi pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea.

La intalnire participa si presedinele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Potrivit NewsIn, la ora transmiterii acestei stiri, Emil Boc se afla inca intr-o intalnire, la Palatul Victoria, cu Andris Piebalgs, comisarul european pentru dezvoltare.


Intrevederea convocata la sediul Guvernului are loc dupa ce, potrivit unor surse judiciare, judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au decis, vineri, ca articolul 9 din Legea de taiere a pensiilor si a salariilor, dar si articolul 1, litera c din Legea de taiere a pensiilor speciale, asumate de Guvern, sunt neconstitutionale. FMI a conditionat acordarea urmatoarei transe din imprumut de aplicarea masurilor prevazute in cele doua Legi.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.